ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Яж тези плодове, за да забавиш стареенето

Яж тези плодове, за да забавиш стареенето

Яжте повече малини

Вечната младост е мечта за всички - и за мъжете, и за жените. И за тези, които все още са в разцвета на силите си, и за хората в по-напреднала възраст. Повечето се кълнат, че биха направили почти всичко, за да забавят времето. Оказва се, че решението може да е по-лесно, отколкото сте си представяли – трябва само да консумирате… плодове.

И то не кои да е, а малините. Според швейцарските учени, това може би е истински пробив, който дори има потенциала да промени това, което знаем за човешкото здраве. Резултатът е изненадващ за тях. От малините сме изненадани и ние! Въпреки всички ползи и антиоксидантни свойства, за които знаем, никога не сме подозирали, че именно вкусният летен плод може да е в основата на вечната младост.

Подобни клинични проучвания са се провеждали и преди – именно в търсенето на лек срещу стареенето. И докато още от години са установени благоприятните свойства на плодовете и на зеленчуците, в частност – на малините, то сега изследването задълбочава отвъд предишните открития.

Уролитин А е магията в малините, която забавя стареенето. Изследванията са извършени на животни, като се установява, че метаболитът значително забавя стареенето, като засилва мускулатурата. По-късно този ефект е изпробван и потвърден и сред хората. Сега за първи път категорично се доказват и подмладяващите свойства на уролитин А. Странични ефекти не са установени, като в изследването са участвали 60 души, които водят застоял начин на живот.

Малините забавят стареенето

Целта – всеки от тях получава различна доза от уролитин А в рамките на 1 месец. Едната група получава 250 мг, другата – 500, а третата – 1000 дневно. Високите дози повлияват на дълбоко клетъчно ниво, като самите клетки биват стимулирани.

По този начин те създават повече мускули, а действието им е оприличено с това от тренировките. За самите тренировки отдавна е установено, че имат благоприятен ефект и доказано забавят стареенето. Според учените, това изследване е нов пробив, който дава възможност да разберем стареенето в дълбочина.

А не е ли това тайната, която всички ние искаме да разгадаем? И тъй като не знаем колко точно плодове срещу стареене са ни нужни, започнете да похапвате малини още днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати