ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Науката за гърдите: 9 научни факта

Науката за гърдите: 9 научни факта

Науката за гърдите: 9 научни факта

Ако ще да отидете накрай света, надали ще попаднете на нормален мъж, който да не се заглежда в дамските гърди. Това не никаква тайна, но тук ще ви разкрием някои интересни факти, които надали знаете за женските гърди.

И то научни факти, а не "празни приказки".

1. Както казахме в началото, женските гърди неизменно привличат мъжките погледи и е напълно възможно, ако сте представителки на нежния пол, един мъж, докато говори с вас, да ви зяпа в гърдите, вместо да ви гледа в очите. Това, което не знаете обаче, е че и жените гледат другите жени в гърдите. Не толкова често и неприкрито като мъжете, но чуждите гърди определено предизвикват и у тях интерес.

Женски гърди

2. В Хонгконг съществува факултет към Политехнически университет, който се занимава с изучаването на гърдите. Създаден е от тамошната копания Top Form за производство на сутиени.

3. Ако искате по-големи гърди, се замислете малко. Доказано е, че един сутиен (чашките му) побира между 200 г и 9 кг. Я се замислете как бихте се чувствали да носите всеки ден 9 кг, да спите с тях, камо ли да упражнявате сериозна физическа дейност! Това е като да тичате с 3 тухли, и то не под ръка.

4. Гърдите не са еднакви, като обикновено дясната е по-голяма от лявата.

5. Зърната на гърдите също не са еднакви, но освен че може лявото зърно да се различава от дясното, те могат и да са различни при различните жени. Някои имат плоски зърна, други щръкнали и т.н.

6. Около 3 % от хората по света имат и трето зърно, а някои и повече. Това явление се нарича от учените полителия.

Големи женски гърди

7. При направено през 2013 г проучване става ясно, че мъжете, които не са със стабилни финансови доходи, предпочитат жените с големи гърди. Не е ясно на какво се дължи това, но пък би трябвало да е някакво "успокоение" за жените, които по природа са с по-малки гърди, а мечтаят за голям бюст. По пътя на логиката по тях би трябвало да се заглеждат и материално стабилните представители на мъжкия пол, а не "бедняците".

8. Увисването на гърдите е следствие от намаляване на еластина в кожата ни, а той намалява вследствие на тютюнопушене и при последвала бременност след първото раждане.

9. Има някои жени (около 1 %), които могат да достигнат до оргазъм само масажирайки гърдите си. Дали не трябва да им завиждаме?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати