ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да станеш самоуверена жена?

Как да станеш самоуверена жена?

Как да станеш самоуверена жена

Всяка жена иска да привлича вниманието на околните и да предизвиква искрено възхищение у тях. Това е напълно нормално и естествено желание на слабия пол, защото това им помага да са уверени в себе си. За да се постигнете тази цел, ще трябва да положите не малки усилия и да работите върху себе си, включително и върху собственото си възприятие.

Как да станеш самоуверена жена?

Голяма част от жените изпитват искрена завист към дамите, които са уверени в себе си, защото те винаги лесно привличат мъжките погледи, тъй като са безумно харизматични, а и постигат повече успехи в живота си.

Тези уверени жени винаги имат богат социален живот и приятели, с които да споделят своите най-съкровени мигове и най-важното - те са истински щастливи и това си личи от километри.

За да станете уверена жена, трябва просто да следвате 3 основни момента, които ще ви помогнат да подобрите вашата лична самооценка, а след това и увереността си.

1. Поддържан външен вид

Никой не говори за това, че трябва да посещавате всеки ден салоните а красота и буквално да не излизате от тях, а това че за увереността на една жена е много важна нейната визия. На първо място самите вие трябва да се харесвате в огледалото и да се чувствате женствена, сексуална и привлекателна.

В тази ви задача много ще ви помогнат красивите дрехи, нежния грим и поддържана коса. За тази цел не ви трябва много финанси, защото дори и бюджетните варианти ще ви свършат страхотна работа. Ще видите, че дори и само това правилно да изпълните, то вие ще сте преминали 50% от успеха си и пътя към увереността.

Самоувереност

2. Езикът на жестовете и мимиката

Да, това също има значение и не малко. Трябва също така да следите за поведението си, изражението и жестовете. Всичко това вкупом е един страхотен рестарт за вашата самоувереност, защото ако се научите да се държите като истинска дама, то ще видите и как автоматически интересът към вас ще се покачи значително.

Не по-малко важно е да се научите да поддържате разговор и да го започвате. За тази цел е добре да се запишете дори и на различни курсове, които ви харесват и са ви интересни. Така ще намерите хора, които споделят вашето хоби и ще ви интересно да общувате с тях, което от своя страна ще ви помага да подобрите вашите изказвания, жестове и начин на общуване.

3. Поведение при общуването

Няма как да разчитате, че ако се държите като мъж или използвате нецензурна лексика, то ще ви възприемат като сексуална и женствена жена. Това води след себе си и следващият проблем, а именно държейки се като мъж в тялото ви, ще се произвежда излишък на мъжките хормони, което няма да ви помага в общуването и ще води след себе съвсем логичния завършек, а именно в крайна сметка няма да имате самочувствие.

Как да съм уверена

Именно затова е толкова важно да държите правилно осанката ви, да внимавате с изказвания или да се кикотите нежно дори, защото по този начин тялото ви се презарежда все едно и в него започва да се произвежда хормона окситоцин, който е най-прекият ви път към щастието, а от там и към увереността. Без този хормон в организма си, няма как една жена да се чувства щастлива, а от там и уверена в силите си.

Причините, които могат да доведат до ниската самооценка при жените са различни - травми от детството, липса на внимание от страна на мъжете, проблеми с родителите и други. Спазвайки всички тези 3 пункта, вие ще сте на финалната права, защото ще бъдеш нежна, красива, харизматична, интересна и сексуална жена, а само такава дама може да бъде самоуверена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати