ezine.bg»Статии»Любопитно»Обичате лилаво – ще живеете по-дълго

Обичате лилаво – ще живеете по-дълго

Обичате лилаво – ще живеете по-дълго

През двадесети век средната продължителност на живота на хората се е увеличила с тридесет години и това е най-големият пробив в това отношение за пет хиляди години човешка история.

Столетниците вече не са нещо уникално, тъй като броят им по цялата планета непрекъснато се увеличава. Това се случва заради мощния научен скок в здравеопазването, както и несъществените на пръв поглед битови навици, които могат да ви намекнат, че ще живеете по-дълго, отколкото мислите.

Ако майка ви ви е родила, преди да навърши 25 години, шансът ви да доживеето до сто години нараства главоломно. Жените на възраст до 25 години със сигурнст са годни да износят и родят по-здраво потомство, отколкото жените в по-късна възраст.

Ще живеете дълго и ако сте любител на чая, защото зеленият и черният чай съдържат концентрирани дози катехин – вещество, което отпуска кръвоносните съдове и защитава сърцето.

Обичате лилаво – ще живеете по-дълго

Хората, които пият повече от пет чаши зелен чай дневно имат най-малък шанс да умрат от инфаркт и инсулт в сравнение с останалите.

Достатъчно е да изпивате една или две чаши чай дневно, за да помогнете на сърцето си. Тук не става въпрос обаче за студения чай, който се продава в бутилки, а за истинска гореща запарка.

Ако обичате разходките пеша, също ще изкарате по-дълго време от онези, които ги мързи или предпочитат да се возят. Тридесет минути разходки на ден са достатъчни, за да подобрите работата на сърцето си.

Ако не пиете газирано, също увеличавате шанса да празнувате стотния си рожден ден. Редовното пиене на една до няколко чаши газирана напитка дневно води до повишаване на кръвното налягане, качва нивата на инсулин и увеличава талията ви, както и шанса да се разболеете от сърдечно-съдово заболяване.

Силните бедрени мускули също са залог за вашия дълът живот. За да засилите мускулите на краката си, правете следното упражнение: облегнете се на стената, направете една крачка напред и в същото време, с гръб, опрян на стената, се плъзгайте надолу.

Задръжте във висящо положение известно време, докато не усетите, че ще рухнете. Правете го всеки ден и увеличавайте времето на „висенето”.

Ако обичате лилави плодове, вие зареждате тялото си с полифеноли, а те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Тъмното грозде, къпините, черниците са сред доставчиците на полифеноли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти