Как да разберете какво мисли събеседникът ни

Как да разберете какво мисли събеседникът ни

Знае се, че разбирането на езика на тялото е най-важното условие за ефективно общуване. Някои разбират езика на жестовете и без да са го учили, а на други им отнема много време, за да разберат връзката между езика на тялото и поведението.

Седемдесет процента от информацията човек възприема с очите си. Затова така наречените невербални сигнали дават възможност да разберете какво точно мисли и чувства събеседникът ви.

Това може да се разбере от походката, израза на лицето, гримасите, погледа, маниерите. На подсъзнателно ниво всеки човек си създава мнение за някого най-вече по жестовете.

Ако искате да накарате събеседника си да мисли, че изпитвате чувства, които не изпитвате в момента, това е труден процес, достоен за най-добрите актьори.

Как да разберете какво мисли събеседникът ни

Много от жестовете не се отчитат от съзнанието, но напълно точно предават настроението и мислите на човека. Винаги трябва да съобразите реакциите си с това, което виждате, че събеседникът ви се опитва да скрие от вас.

Ако пръстите му са преплетени и са на нивото на лицето, на масата или на коленете му, това издава разочарованието му и отрицателният му отговор на въпроса, който сте му задали.

Защитата на устата с ръка или с пръсти означава, че събеседникът ви усеща, че го послъгвате. Ако той се почесва по ухото или го търка, това издава желанието му да каже нещо.

Ако търка или чеше врата си, това е знак за съмнение и неувереност. В момента, в който видите, че събеседникът ви търка челото си, слепоочията си, брадичката или прикрива лицето си с ръце, трябва да знаете, че моментът не е подходящ за продължаване на разговора. Ако човек отклонява погледа си, това също означава, че разговорът не може да продължи. Кръстосването на ръцете означава същото.

Ако той търка горната част на носа си или подпира челото си или бузата си с ръка, това означава, че той преценява ситуацията. Ако ходи из стаята, разговорът с вас му е интересен, но иска да помисли добре, преди да вземе решение.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати