Златни правила за успехи в кариерата

Работа

Колкото и добър служител да сте, по-важно е как ви приема началникът ви, затова трябва да спазвате златните правила за успехи в кариерата.

Най-важното от тях е да не сте прекалено скромни. Ако мислите, че началникът ви по цял ден само следи за успешната ви работа, бъркате. Затова не бъдете скромни и когато сте постигнали успех в наистина трудно начинание, покажете на началника си това. Изискано изтъкнете своите постижения. Това се цени от началниците.

Много важно правило е да внимавате с емоционалните изблици. Това се отнася най-вече за чувствителните натури, които трудно сдържат емоциите си. Ако искате да постигнете успехи в кариерата, трябва винаги да умеете да се сдържате, дори да усещате, че сте пред взрив от нерви. Можете да нанесете ответен удар, но едва когато взривоопасният момент е отминал.

Важно правило е да умеете да управлявате информацията, с която разполагате. Ако научите нещо интересно, не е необходимо да го споделяте с всички. Можете само да нахвърляте детайли. Трябва да сте сериозно информирани за всичко в работата си, за да можете ефективно да използвате информацията.

Успешна кариера

Добре е да спазвате правилото за анализиране. След като сте анализирали всяка ситуация и информация, сте наясно с истинското развитие на нещата. Така ще знаете към кого да се обърнете при трудна ситуация.

Едно от златните правила за успешна кариера е да не показвате слабости пред началството, както и да не се подмазвате усилено. Правенето на кафе за шефа, въпреки че това е задължение на секретарката, и угодническите усмивки не ви правят нито чест, нито спомагат за кариерата ви. Но можете да правите понякога комплименти на началника си за умението да се справя с трудните ситуации.

Сред златните правила за успехи в кариерата е и да се държите на положение. Не се отделяйте от колектива, посещавайте с колеги мероприятия, но никога не си позволявайте да се напиете или да направите скандал. Но можете да се възползвате от подпийналите си колеги, за да научите ценна информация от тях.

Последното правило е да не нарушавате обещанията, които сте дали в работата си. Независимо на кого – на шефа или на колега, трябва да спазвате обещанието си и да го изпълните.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати