Приложение доставя по домовете канабис за минути

Марихуана

Смартфон приложение доставя за десетина минути канабис по домовете. Тази услуга е заработила в американския град Сан Франциско, а доставката на канабис се прави с медицинска цел.

Новото приложение за смартфоните се нарича Eaze и обещава на всички, които си поръчат, че пратката им ще достигне до дома за не повече от десет минути, по модел на таксиметровите услуги Uber.

Това приложение е пуснато на пазара и е представено като здравна услуга, която може да достави до дома на всеки пациент марихуана за медицински нужди, като за да се поръча, е необходимо само мобилно устройство.

Цената на услугата включва малка сума за клиниката, а за момента се предлага единствено в Сан Франциско. Това, което пациентите имат за задача, е да се регистрират в eazeup.com като регистрацията трае няколко минути. След това софтуерът на компанията бързо ще изпълни рецептата.

Смартфон

От Eaze обясняват, че купуването на медицинската марихуана е като цяло бавен процес, тъй като поръчките се проверяват, а това може да отнеме доста дълго време. Проверки се правят и на всяка клиника, която е упълномощена да продава канабис.

След като пуснат своята поръчка, пациентите могат да наблюдават докъде е стигнала тя благодарение на мобилно приложение, което проследява онлайн движението на доставката. Това приложение се използва и от таксиметровата компания Uber.

Представители на компанията Eaze твърдят, че още в деня, в който приложението е започнало да работи, са постъпили няколкостотин поръчки. В Калифорния легализираха консумирането на марихуана с терапевтична цел още през 1997 година.

Канабис

Компанията цели да може да изпълнява поръчки не само по южната част на щата или в щатите, където марихуаната е легализирана за медицински цели. Идеята е да започне да се продава марихуана и във Вашингтон и Колорадо, където канабисът беше легализиран изцяло.

Друго смартфон приложение, което се нарича Canary, е разработено от студенти, които учат в Университета Вашингтон в Сиатъл. Целта му е да улеснява доставянето на медицинска марихуана по домовете на хората в Сиатъл, но заради сложното законодателство за момента това не е възможно.

Всъщност там потреблението на марихуана за удоволствие е разрешено, само че медицинският канабис, както и доставката му не са.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати