ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Каква заплата взема Дядо Коледа?

Каква заплата взема Дядо Коледа?

Дядо Коледа

Американски финансисти са решили да изчислят каква годишна заплата щеше да получава обичаният от всички Дядо Коледа в САЩ, в случай, че изпълняваше всички свои задължения, пише на страниците си вестник „Дейли мейл“.

За годишната заплата на Дядо Коледа са се сетили от застрахователен сайт, който е поръчал изследването, което пък е направено от група специалисти.

Оказва се, че ако някой работодател реши да го наеме на щатна бройка, Добрият старец ще получава около 140 хиляди долара за година. Подобно възнаграждение се предвижда в случай, че Дядо Коледа управлява шейната си, обикаля света и изпълнява списъците с подаръци на децата, слушали през годината.

За грижите, които полага за своите елени, той би взимал 4347 долара за година. Много по-добре заплатена би била работата му като инженер за производство на играчките за малчуганите – според финансистите 115 хиляди долара.

Според изчисленията, ако Добрият старец прави проверка на списъка с подаръците само два пъти в годината, това ще му донесе още 537 долара за година. Освен тези си занимания, Дядо Коледа има и други, за които не получава никакви пари – това са още 15 различни професии, които финансистите определят като доходни.

Добрия Старец

Част от тези професии са водач на шейна, дегустатор на коледни сладкиши, трудов посредник (за договарянето на заплащането на Снежанка) и др. Работата му като детектив щеше да му носи 777 долара за година – има се предвид издирването на послушните и непослушните деца.

Тази сума Добрият старец би получил, ако предостави своето разследване в рамките на един месец от началото на поръчката, както е според американския пазар на труда. От сайта, който е поръчал изследването, решили да попитат своите потребители как приемат заплатата от 140 хиляди долара за Дядо Коледа и като цяло справедлива ли е сумата.

Според резултатите, една трета от всички, които са се включили в анкетата, смятат, че това са обидно малко пари за целия труд, който полага Добрият старец. Друга една трета пък смятат, че тези добри дела, които Дядо Коледа извършва, трябва да продължават да се извършват безплатно.

Останалите участващи пък отговорили, че подобна сума е сравнително справедлива за работата му и в крайна сметка е по-добре от нищо. Оказва се, че тези 140 хиляди долара са десет пъти по-висока сума от тази, която получават имитаторите на Дядо Коледа, които стоят по площадки или молове.

Те работят за около 20 долара (при някои сумата достига и 300 долара) за час и за сезон успяват да изкарат между 5 и 15 хиляди долара.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати