Не слушайте тези песни, докато шофирате!

Шофиране

Трябва да забравите за музиката на някои изпълнители, когато шофирате автомобила си, тъй като според последни проучвания слушането им ви заплашва от катастрофи.

Забранени са песни на Калвин Харис, Бритни Спиърс, Ей Си/Ди Си, Линкин парк и Боб Марли. Причината е, че ритъмът на техните парчета кара шофьорите да увеличават скоростта и по този начин да нарушават правилника за движение по пътищата.

Посочените песни, увеличаващи шанса за произшествие, са Back in Black на Ей Си/Ди Си, Numb на Линкин парк, Toxic на Бритни Спиърс, We Found Love на Калвин Харис и Риана и This Is Love на Боб Марли.

Изследването е проведено от психолога доктор Саймън Мур, който е анализирал поведението на млади шофьори от 17 до 25-годишна възраст по поръчка на застрахователната компания Мор ден.

В края на проучването доктор Мур е установил, че бързата музика – с над 130 удара в минута, предразполага шофьорите да натискат газта и по този начин да увеличават възможността от инциденти на пътя.

Бритни

Освен това бързата музика в автомобила влошава способността за реагиране и бързо вземане на решение. По този начин влошава самото шофиране.

Психологът казва, че най-добрите песни, които може да слушате, докато шофирате, трябва да са между 60 и 80 удара в минута. Такъв е ритъма на човешкото сърце и тази музика няма да ви разсейва.

За предпочитане са и инструменталните парчета. Звукът в никакъв случай не трябва да е над 107 децибела, защото отклонява вниманието на шофьора.

Подходящи песни за слушане в колата са Come Away with Me на Нора Джоунс, Billionaire на Бруно Марс и Трави Маккой, I`m Yours на Джейсън Мраз, The Scientist на Колдплей, Tiny Dancer на Елтън Джон, Cry Me a River на Джъстин Тимбърлейк и I Don`t Want to Miss a Thing на Аеросмит.

Друга често посочваща причина, предразполагаща към катастрофи, е шофьорът да се дразни на песните, които слуша. Затова настройвайте само радио станции, които ще ви харесват.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати