Долче и Габана подкрепиха еднополовите бракове

Долче и Габана

Луксозната италианска модна къща Долче и Габана пуска колекция в чест на еднополовите семейства. Решението идва по-малко от година, след като двамата италиански дизайнери се изказаха доста крайно относно правото на еднополовите двойки да имат деца.

В свое интервю пред италианското предаване Панорама Долче и Габана се обявиха против отглеждането на деца в еднополови семейства. Тогава бившите любовници заявиха, че според тях едно нормално семейство може да е само традиционното, съставено от мъж и жена.

Те бяха категорични, че всички изкуствени методи, като утроби под наем и избор на най-подходящ биологичен материал са експеримент, който за в бъдеще ще създава много работа на психиатрите. Изказването на звездите на модата бе прието остро. Певецът Елтън Джон, който има две осиновени деца със съпруга си Дейвид Фърниш дори призова за бойкот на марката.

Днес обаче модните дизайнери са решили да направят обратен завой и да поднесат извинението си, като пуснат колекция, изцяло посветена на еднополовите двойки и децата им.

В нея ще бъдат представени тениски и чанти с апликации на щастливи еднополови семейства с деца и домашни любимци. Кадри от серията бяха показана за пръв път в профила на Долче и Ганаба в Инстаграм.

Промяната на позицията на моделиерите идва в доста чувствителен за Италия момент. В най-скоро време предстои в страната да бъдат гласувани известни права на хомо и хетеросексуални двойки, които живеят на семейни начала. Най-спорната от тях ще е правото им да осиновят децата на партньора си.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати