ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Колко от тези яки факта знаете?

Колко от тези яки факта знаете?

Коктейл Молотов

Ежедневно биваме буквално заливани от информация до степен, в която дори самите ние не знаем какво точно знаем. Ако ни попитат директно за нещо, понякога от мозъка ни извира неподозирана информация, която до скоро не сме знаели, че е там.

Искате ли да проверите какво още е заровено в главата ви? Ето няколко интересни факта. Вие сами преценете колко от тях сте чували и преди.

Щатът Юта – столицата на порноманиаците

В американския щат, известен със своите стръмни хълмове, плата и многобройни каньони, има най-много абонати за платените интернет канали за възрастни. Въпреки че населението е малобройно, феновете на порното са повече от тези в Калифорния и Тексас, взети заедно.

Мозък

Коктейлът Молотов – горещата благодарност на финландците

Коктейлът Молотов получил името си по време на войната между Финландия и Русия през 1940 година. В радио интервю по време на руско-финландската война външният министър на Съветския съюз Вячеслав Молотов казал, че Русия не бомбардира скандинавската страна, а спуска от самолетите хуманитарни доставки. В разгара на сраженията финското опълчение започнало да атакува съветските войски, замеряйки ги с познатите запалени бутилки. Те ги нарекли коктейли Молотов и казвали, че връщали услугата за храната.

Томас Джеферсън извън образа на основател на САЩ

Основателят на САЩ и третият президент на страната Томас Джеферсън оставил на своите наследници дълг от 107 000 долара след смъртта си. Неговият внук трябвало да продаде всичко, което има, в опит да уреди дълговете, включително имението Монтичело и да - още всичките роби на Джеферсън.

Великите сили срещу извънземните

извънземни

През 1985 година между президента на САЩ Роналд Рейгън и премиера на СССР Михаил Горбачов е сключено тайно споразумение, че в случай на извънземно нашествие двете супер сили ще сключат мир и ще се борят заедно срещу нашествениците.

По-добре късно, отколкото никога

Можете да си мислите, че забраната за междуетнически бракове е част от далечното минало. Ще сгрешите. В американския щат Алабама брачният съюз между хора от различни раси и етноси бе забранен до 2000 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати