Най-добрите съвети, с които ще спрете да пилеете парите си

Пилеене на Пари

Ако искате да имате повече пари, просто спрете да ги пилеете, казват експерти от цял свят, които са забелязали, че хората с финансови проблеми често нямат и грам финансова култура.

Това им пречи да си съставят разумен бюджет и да живеят добре с парите, които изкарват.

Най-голямата грешка на повечето хора е да взимат непосилни дългове, които им пречат да спестяват и да живеят нормално. За да нямаме техните финансови затруднения специалистите съветват да спазваме няколко правила относно парите си.

Пестете от каквото можете

Ако сте сръчни, направете подарък за близкия човек сами, вместо да купувате нещо скъпо, за да демонстрирате щедростта си. Една домашно приготвена торта или саморъчно направено бижу са много скъп спомен, от който и да е подарък от магазините, а и така няма да харчите излишно.

Пари

Ако работите близо до работното място, нищо не ви пречи да ходите на работа пеша, вместо да харчите пари за транспорт. Поправяйте дрехи, които се коригират при шивач или като ги боядисате, а не харчете всеки сезон големи суми за ново облекло.

Следете внимателно банковите си излечения

Вече почти всички банки предлагат на клиентите си възможността да следят движението по дебитната и кредитната си карта онлайн. Възползвайте се от тази опция, за да следите транзакциите си, защото когато знаете точно с каква сума разполагате, ще бъдете по-внимателни.

Излизайте по-късно

Организирайте повечето срещи с приятели след 22 часа, защото така ще спестите пари от храна. Може да вечеряте и у дома, а навън на изпиете чаша бира или вино.

Носете едри банкноти

Установено, че ако имате в себе си банкноти от по 50 и 100 лева, ще бъдете по-внимателни с харченето, на ако същата сума е в банкноти от по 10 и 20 лева, ще ги похарчите, без да усетите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати