7 неща, които не трябва да правите, ако искате хармоничен брак

Двойка

Един щастлив хармоничен брак се основава на доверие, добра комуникация и интимна връзка между съпрузите. Партньорите трябва да се забавляват и никога да не поставят връзката в дъното на списъка с приоритети.

Ето някои от неща, които не трябва да правите, ако искате хармоничен брак:

Не използвай мълчанието като оръжие

Вие сте разстроени, таите гняв в себе си и има толкова много неща, които искате да му кажете. Но вие решавате да го накажете с мълчание. Мълчанието е смъртоносно оръжие. Много по-добре е да влезете в словесен дуел и да си кажете един на друг всичко, което се намира в душата ви, отколкото да мълчите и постоянно да си повтаряте, че всичко ви дразни при него и с това да "храните" презрението, което чувствате.

Не търсете външни съюзници

Майка и дъщеря

Вместо да разрешите проблема си, вие незабавно търсите подкрепата на майка си или на сестра си. Не търсете съюзник извън брака. Съпругът ви със сигурност няма да бъде доволен, когато майка му започне да му дава уроци как да се държи. Семейните проблеми, пред които сте изправени, са ваши и най-често трябва да останат между вас. Това е ключът към хармоничен брак.

Никога не го заплашвайте

И в перфектния брак може лесно да възникне свиреп скандал. Но никога не трябва да се използват заплахи като: Ако не промениш това при себе си, ще те напусна! Никога не заплашвайте с развод.

Не го шпионирайте

Подозирате, че той крие нещо от вас и веднага проверявате обажданията или се опитвате да получите паролата за електронната му поща. Това е голяма грешка, която ще ви попречи да имате хармоничен брак. Шпионирането убива доверието в брака. Ако всеки път, когато съпругът се държи малко подозрително, започвате със съмнения, че ви лъже или крие нещо сериозно от вас, това означава, че не му вярвате. Съмнението донякъде е оправдано, когато има наистина обективна причина да се съмнявате. В такъв случай говорете с доверен приятел, който ще ви помогне да помислите разумно.

Не прекалявайте с критиките

Добре е да се отбележи, че не знае да съчетава дрехите, но ако нон-стоп му тръбите: Ах, нямаш грам чувство за стил! Tова не влиза в категорията добронамерени критики. Добре е да подскажете, че трябва да намали мазните храни, ако иска здраво сърце, но със сигурност няма да бъде щастлив да чуе: Постоянно се тъпчеш с тлъсти неща, станал си като свиня!

Не се оплаквайте постоянно

Семейство

Къщата е твърде тясна, понякога ме хваща клаустрофобия, На работа колежките не си затварят устата, Отново съм напълняла, Много исках и тази година да отидем на почивка, но животът е несправедлив - вместо да разпространявате положителна енергия, с оплакванията си можете да убиете положителната енергия на вашия съпруг. Нормално е да се обръщате към партньора си, но той е тук до вас и в добро, и лошо, но трябва да знаете до къде е пределът.

Не го сравнявайте с никой, който е по-успешен

Ако сравните съпруга си с някой друг, ще разрушите самочувствието му. Сравнението може само да ви отдалечи от него и да предизвика отрицателни емоции.

Никой брак не е съвършен

В някакъв момент всички двойки срещат брачни проблеми. Само тези, които избират да превърнат връзката си в приоритет в живота и които желаят да положат усилия да поддържат щастието и любовта в тази връзка, могат да имат успешен и хармоничен брак.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати