ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Спорт по време на бременност

Спорт по време на бременност

Бременна Упражнения

Ако бременността ви протича леко и се чувствате добре, вашият лекар вероятно ви е позволил да практикувате някакъв спорт.

Движейки се, бременната жена научава повече за възможностите на своето тяло, учи се да диша правилно, което ще й е нужно по време на раждането, а също спортът ще й позволи да поддържа теглото си в нормалните граници.

Физическата активност на майката също така е в полза на бебчето в нея: тя получава достатъчно кислород, което е необходимо за развитието му.

Разбира се, спортът трябва да бъде с мярка. Опитайте се да избягвате спортове като каране на ски, езда, аеробика, бойни изкуства. Най-добре е да участвате в курсове по спорт за бременни жени.

Спорт за Бременни

Винаги трябва да следите сърдечната дейност, тъй като големи натоварвания могат да доведе до там сърцето и мозъкът да поглъщат повече кислород за сметка на този за бебето.

Ако по време на спортуване, почувствате болки в корема и изпитате недостиг на въздух, трябва незабавно да спрете и да уведомите вашия лекар.

Кои са спортовете, които са препоръчителни за бременни жени? На първо място - плуването. Това е най-безопасният и най-полезен спорт за бъдещата майка. Не е добре да се гмуркате. А най-добре е, ако плувате с треньор, който ще ви даде най-добри наставления и съвети как точно да практикувате този спорт по време на бременност.

Треньорът ще насърчи бъдещите мами да плуват повече по гръб и да работят с краката си повече. Водата ще релаксира мускулите и ще облекчи напрежението в краката и гърба.

В почти всички басейни се предлага сравнително нов вид спорт за бременни жени - аква-аеробика. Този спорт е за тези, които не плуват, но искат да са във водата.

Също така истински благодат за бременната жена е йогата. Тя комбинира елементи на гимнастиката, дихателни упражнения, чрез които да се концентрирате и да се отпуснете. Всички движения в йогата са гладки, така че бременната жена може да е спокойна както за себе си, така е за бебето си. Но всичко трябва да бъде под надзора на инструктор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Милена Георгиева
Здравейте! Много полезна статия според мен! Важно е да се поддържа физическата форма по време на бременността. Основното е, че всичко трябва да е в умерено количество и не в ущърб на детето. Защото имах следваща ситуация: бях бременна (но все още не знаех за това), работях много. В резултат: спонтанен аборт и усложнения на работата на моята репродуктивна система. Ето защо съпругът ми и аз отидохме в репродуктивна клиника в Украйна. Тъй като там има по-големи възможности отколкото тук: там можете сами да изберете донор от голямата база на донори, и подходящ именно за вас пакетът инвитро с ДЯ (зависи от броя на опитите). Освен това всеки от пакетите включва и други опции: храна, настаняване, необходими лекарства и др.
0
0
мерилин
мерилин
13.02.2011 14:30
Супер.
0
0