5 големи грешки, които съсипват прогреса ви в залата

5 големи грешки, които съсипват прогреса ви в залата

Всички посещаваме фитнес залите с една цял - напредък. Независимо дали искаме да отслабнем, или искаме да натрупаме мускулна маса, за нас е важно положените усилия в залата да дадат резултат. Необходимо е търпение, мотивация и последователност, но и още нещо.

Ето 5 грешки, които съсипват прогреса ви в залата.

Неподходящи упражнения - потърсете специалист

Повечето фитнес зали имат набор от свободни тежести, които всеки използва свободно. Изкушаващо е просто да хванете най-близката гира и да започнете тренировка.

За да имате оптимален прогрес в залата, не бива на сляпо да копирате това, което прави човекът до вас. Идеята е далеч от това да направите няколко упражнения и да се надявате на най-добрия резултат. В най-лошия случай можете да се нараните или да развалите стойката си.

Правилното изпълнение на движенията е от решаващо значение за изграждането на тялото, за което мечтаете. Преди да започнете помолете вашия фитнес треньор да ви покаже как точно да правите упражненията. Той или тя ще може да ви даде и други съвети за трениране.

Винаги работите с едни и същи мускули

След няколко седмици тренировки ще решите кои упражнения ви харесват най-много. Грешно е да се фокусирате и да правите само любимите си. Например да игнорирате упражнения за краката и да се съсредоточите върху раменете или гърдите, защото резултатите могат да се видят бързо в тези области.

Мускулите, които се упражняват твърде често, в един момент също спират да растат. Резултатът е мускулен дисбаланс. От жизненоважно значение е цялото тяло да получи добра тренировка и това важи за както за начинаещите, така и за натрупали опит. Това е важно, за да не съсипете прогреса си в залата.

Никога не променяте броя на повторенията

Прогрес в залата

Това е често допускана грешка в залата. Обикновено сме свикнали да правим по 8-15 повторения на серия, като си мислим, че са достатъчни за изграждане на мускули. Всъщност не броя на повторенията е толкова важен, а моментът, в която мускулите спират да работят. Ако винаги правите по 10 повторения, напредъкът ви ще спре. Вместо това трябва да променяте броя им. Променете обхвата на повторение на всеки 4-6 седмици, за да оптимизирате тренировката си.

Пропускане на почивните дни

Мускулите растат, докато си почиват, а не докато вдигат тежести. Три- четири тренировки на седмица са напълно достатъчни. Чувствайте се свободни да изберете друг вид спорт, с който да се забавлявате през почивните дни. Но оставете един ден в седмицата напълно свободен от упражнения за оптимално възстановяване - ще бъдете изумени колко по-силни ще се чувствате при следващата си тренировка!

Дълги почивки между сетовете

Разглеждане на телефона, писане на съобщения, гледане на други посетители във фитнеса - всички тези неща ще ви попречат да постигнете целите си. Почивката между сетовете е жизненоважна по време на силови тренировки, за да позволите на мускулите да възвърнат способността си да се свиват.

Но ако почивате прекалено дълго, отколкото е посочено в тренировъчния план, просто губите време и оставяте мускулите си да загубят мотивация, както и самите вие. Това може да съсипе прогреса ви в залата, така че се научете да се фокусирате върху тренировката си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати