ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Изгонете стреса със стречинг

Изгонете стреса със стречинг

Изгонете стреса със стречинг

След дълъг ден в офиса, където единствената ви компания е бил мониторът на компютъра, трябва да положите малки усилия, за да се почувствате по-отпуснати и да можете да посрещнете приятните предизвикателства на вечерта.

С тези упражнения няма да отслабнете, но мускулите ви ще се отпуснат и няма да изпитвате болките в гърба и врата, причинени от дългото седене.

За загрявка застанете прави, с леко раздалечени крака, с отпуснати рамене и прибран корем. Дишайте дълбоко 5-6 пъти. След това протегнете двете си ръце нагоре, все едно искате да докоснете тавана. Задръжте така 10 секунди и после отпуснете бавно ръцете като издишате. Повторете упражнението 4 пъти.

- Отпуснете глава върху гърдите си. Останете в тази поза 10 секунди, после бавно вдигнете глава. Повторете 4 пъти.

- Седнете на твърд стол, с отпуснати рамене. Гледайте право напред и се опитайте да повдигнете главата възможно най-нагоре, сякаш искате да станете по-високи, след това отпуснете. Правете това упражнение в продължение на две минути, като повдигате главата докато вдишвате и се отпускате докато издишате.

- Застанете на четири крака, като главата ви е на една линия с гръбначния стълб. Изпънете лявата ръка и десния крак максимално, като се стремите да не движите останалата част на тялото. Останете така 15 сек и направете същото упражнение с другите крайници.

- Застанете на четири крака, с изпънати ръце. Направете "котешка гърбица" и приберете главата между раменете. Издишайте силно и отпуснете гърба, като не мърдате ръцете. Вдишайте дълбоко. Повторете 5 пъти.

- Седнете на колене и опрете дупето в стъпалата. Сложете ръцете на пода от двете страни на тялото и се опитайте да ги отдалечите възможно най-много, без да ги отделяте от пода и без да променяте положението на тялото. Останете така 15 секунди.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати