ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Как да намалим талията

Как да намалим талията

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Как да намалим талията
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Талията е една от най-привлекателните части на женското тяло и затова трябва да се погрижим тя да изглежда добре. Има различни причини, които могат да доведат до напълняване в областта на талията, като най-често това са неправилното хранене и липсата на движения. Понякога обаче напълняването в областта на талията може да се дължи и на стрес. /Доказано е, че ако постоянно сте изложени на стрес, това води до натрупване на килограми точно в тази област на тялото./

Какви мерки можем да предприемем за да намалим обиколката на талията. Отговорът е съвсем прост – балансиран хранителен режим и всекидневни упражнения. Що се отнася до храните, трябва напълно да се откажете от мазнините и да ограничите приема на въглехидрати. Така тялото ви ще започне да разгражда собствените си запаси от мазнини и вие ще се сдобиете с мечтаната фигура.

Друга важна част са физическите упражнения. Ето някои, които можете да приложите успешно. Освен, че ще ви помогне да изглеждате по-добре, този комплекс със сигурност ще повиши и общия ви тонус.

1. Заемете разкрачен стоеж и поставете ръцете си зад врата. Изпълнявайте енергични наклони встрани. Докато се накланяте, старайте се гърбът ви да бъде изправен. Повторете наклоните по 10 пъти за всяка от страните.

2. От разкрачен стоеж изправете ръцете над главата и се наведете надолу, като се стараете да докоснете пръстите на краката си. Повторете упражнението 10 пъти.

3. От разкрачен стоеж поставете ръцете си на кръста. Наведете тялото напред и изпълнявайте кръгове около кръста си. Първо в едната посока, после в другата. Повторете упражнението по 10 пъти за всяка от страните.

4. Легнете на пода и изпълнявайте коремни преси. Повторенията са толкова пъти, колкото ви е възможно да ги направите без да се натоварите прекалено много.

5. Легнете по гръб на пода и повдигнете краката си, като ги свиете в коленете. Започнете да ги разгъвате бавно, с напрежение, но без да докосвате пода. Повторете толкова пъти, колкото можете. Упражнението е чудесно за стягане на коремните мускули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати