ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Как да тренираме корема

Как да тренираме корема

Мускули на корема

Застоялият начин на живот и неправилното хранене са основните причини за натрупване на мазнини в корема. За да постигнете стегнат корем, освен упражненията, които правите, трябва и да ограничите вредните храни. Комбинацията между правилно хранене и натоварване ще ви помогнат да влезете в перфектната форма.

За всичко това обаче е необходимо време, така че не се отказвайте след няколко седмици – бъдете упорити, за да постигнете желаните резултати.

Диетично хранене

Ежедневните разходки ще ви помогнат да се отървете от килограмите, още по-добре би било, ако имате време за посещение на фитнес. Ето и кои са упражненията, които предлагаме за тренировка на корема.

Стегнат корем

1. За първото упражнение ще трябва да легнете по гръб на пода. Следва да вдигнете ръцете и краката – стремете се краката ви да бъдат изпънати, а не сгънати в областта на коленете.

Стягане на корема

След като ръцете и краката са изправени, стегнете корема и върнете десния крак и лявата ръка в легнала позиция като малко преди да се опрат в пода се връщате в позицията, в която започнахте упражнението.

Направете това и с другия крак и другата ръка. Хубаво е за всеки крак да направите поне по десетина повторение по две серии.

2. За другото упражнение отново трябва да легнете. Вдигнете левия крак без да го сгъвате и едновременно с това вдигнете лявата ръка към крака и горната част на тялото, стегнете корема. След това върнете в изходната позиция.

Направете същото и с другия крак. Движейки ръката нагоре към крака, опитвайте се да я допрете до върха на пръстите. Правете по две серии по 20 повторения.

3. Последното предложение е с изходна позиция кучешка поза – застанете на колене и лакти. Трябва да вдигате едната си ръка напред и в същото време да изпъвате назад срещуположния крак. Стойте така 20 секунди и върнете в изходната позиция.

Направете упражнението с единия и след това с другия крак – 2 серии по 20 пъти. За това упражнение е важно да държите тялото в една линия – тоест кракът да не бъде високо над главата, нито ръката.

С течение на времето увеличавайте броя на повторенията, както и броя на сериите. Разбира се, ненадминати за стягане на корема остават класическите коремни преси - за предпочитане кратки. Дори статичните упражнения със стягане на коремните мускули, докато работите зад бюрото, ще ви помогнат в извайването на стегнат корем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати