С правилото на ръцете може да преборите излишните килограми

Ябълка

Ръцете ви могат да бъдат точен ориентир за количеството храна, което трябва да консумирате, така че да отслабвате. За желаните килограми може да се доверявате на дланта, пръстите и юмрука си.

Едно от най-важните правила на дневното ви меню е да хапвате количества, които ще позволят на тялото ви да стопи излишните килограми.

Експертите по хранене са категорични, че трябва да консумираме продукти от всички хранителни групи, дори когато искаме да намалим теглото си. Всеки организъм се нуждае от протеини, въглехидрати и мазнини.

Тайната на отслабването обаче е да хапваме точното количество от всеки един продукт, така че килограмите да вървят надолу.

Когато включвате месо или риба в дневното си меню, количеството му не трябва да е по-голямо от размера на дланта ви.

Протеини

За всички въглехидрати – паста, ориз, хляб, боб, царевица, сладкиши, тестени изделия, картофи, правилното количество, с което ще отслабвате, е голямо, колкото половината от юмрука ви.

Количеството на маслото и маргарина трябва да е колкото върха на един от пръстите ви. Фъстъченото масло трябва да е със същото количество.

Плодовете, които хапвате през деня, не трябва да са по-големи от юмрука ви. Колкото един юмрук трябва да са и сладките изкушения, но за целия ден.

Сирената, които консумирате на едно хранене, не трябва да са повече от дължината на показалеца и средния ви пръст.

Основата на всяка диета за отслабване е нисковъглехидратна. Това означава, че през деня трябва да намалите консумацията на въглехидрати, а ако искате да увеличите мускулната маса, увеличете количеството на протеини.

Ако искате да сваляте килограми, трябва да забравите за газираните напитки, пържените храни и сосовете.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
nazi
nazi
04.03.2016 22:34
zvuci dosta dobre.
0
0