ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога позите, които са полезни срещу безплодие

Йога позите, които са полезни срещу безплодие

1 от 6 Снимки
Йога позите, които са полезни срещу безплодие
Снимка: collections.yandex.ru

1. Баласана


Тази поза облекчава болките в гърба и врата, разтяга ханша и бедрата. За да я изпълните застанете на колене, като краката трябва да са плътно един до друг. След това бавно спуснете краката си към пода, докато гърдите ви не допрат колената. Ръцете отпуснете отстрани на тялото.

Основно йогата е ефективна за подобряване гъвкавостта и силата на мускулите, както и за освобождаване от стреса и нервното напрежение. Но има и пози, които се смятат за превенция срещу безплодие.

Все по-често препоръчват на жени, страдащи от проблеми със забременяването, редовни физически упражнения, а йогата сред тези, които може спокойно може да практикувате у дома.

В галерията ни може да видите най-лесните и в същото време ефективни пози, с които може да се упражнявате вкъщи. Всяко от упражненията се изпълнява между 1 и 3 минути.

Те подобряват кръвообращението, оказват положително влияние на ендокринната система, регулират хормоните. Ако страдате от стрес и тревожност, тези пози ще ви помогнат да си върнете спокойствието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати