Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
Приготвят се и се поднасят много и различни ястия в малки порции. Ястията винаги са цветни и естетично оформени, често комбинирани с ориз или питки....
Айоли с шафран и зехтинАйоли с шафран и зехтин
Към получената кашичка в тесен и висок съд се налива олиото, чуква се яйцето и се слагат шафранът и солта. Взима се пасатор и се позиционира на дъното на съда....
Ориз с шафран и гъбиОриз с шафран и гъби
1
Това приготвяне на ориза е за около 20-25 мин. Трябва да е кремообразен на консистенция....
Кускус с шафран и билкиКускус с шафран и билки
2
Водата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът. Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
Ориз с Шафран и МаслоОриз с Шафран и Масло
Този ориз е чудесен както за основно ястие, така и за гарнитура към различни ястия. Добър апетит!...
Круши с шафран и медКруши с шафран и мед
Приготвя се меден сос, като останалият лимонов сок се смесва с ванилията, захарта, меда, шафрана и 3 супени лъжици вода. Крушите се вадят с решетъчна лъжица, оставят се да се отцедят....
Пица с шафран и босилекПица с шафран и босилек
Насладете се на вашата вкусна домашна пица с шафран и босилек!...
Кускус с шафран и билкиКускус с шафран и билки
2
Водата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът. Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
Кейк с шафран и стафидиКейк с шафран и стафиди
Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода....
Ризото с шафран и кашкавалРизото с шафран и кашкавал
Добавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал. Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал....
Фарфале с шафран и скаридиФарфале с шафран и скариди
Пригответе соса от виното, шафрана и граха. Увеличете температурата и варете, докато течността остане наполовина. Тогава сложете скаридите и овкусете със сол и черен пипер....
Калмари с шафран и брендиКалмари с шафран и бренди
Запържете отделно спанака и шафрана, докато спанакът омекне. Накрая добавяте калмарите и подправяте на вкус. Поднесете непосредствено след приготвяне....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
Супа топчета с шафран и чияСупа топчета с шафран и чия
По желание добавете малко пикантина за супи или сол на вкус. Накрая добавете фиде. Продължете да варите супата топчета до готовност. Преди да изключите огъня, прибавете шафрана....
Черни миди с шафран и макарониЧерни миди с шафран и макарони
Добавете останалото вино, черния пипер и шафрана и варете, докато течността се изпари наполовина. Намалете температурата и добавете сметаната и мидите....
Ризото с шафран и зелени подправкиРизото с шафран и зелени подправки
Загряваме бульона и към него добавяме шафрана. Взимаме 200 мл от него и заливаме ориза....
Кускус със зеленчуци, шафран и куркумаКускус със зеленчуци, шафран и куркума
Нарежете тиквичката на едро, праза и морковите сварете във вода, в която сте добавили шафрана, куркумата, черен, червен пипер и сол на вкус....
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
Ако прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
Най-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
Ако не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Супа от леща с шафран и цвеклоСупа от леща с шафран и цвекло
Започнете с подготовка на шафрана. Стоплете леко половин кафейна чаша прясно мляко и поставете посоченото количество шафран на прах. Разбъркайте и оставете да престои около половин час в това положение....
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаШафранка - евтина алтернатива на Шафрана
Цветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракия
5
Има много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят. 1....