Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименЗа или против детската градина
Здравей Аз съм твърдо ЗА детските градини не само заради социализацията, а и заради възможностите, които предлагат на децата да се учат на различни неща, да развиват въображението си, да започнат да изграждат своята самостоятелност отрано. От друга страна, за родителите остава много повече свободно време да си вършат работата. Вярно е, че вирусите сред децата се разпространяват толкова бързо, както никнат гъби след дъжд, но и по този начин се каляват. Въпросът ти ми се стори странен, честно казано Първо, защото си забременяла едва на 19, вместо да учиш, да си намериш добра работа и после да мислиш за семейство... И второ, защото ти самата се представяш като "безработна" и явно имаш намерение да си останеш така. Защо?!
АнонименПопита ме дали ще го зарежа, ако не се получи
Да, вероятно не се е получило точно защото денят е бил отдавна заплануван, а не е станало спонтанно. Много малко млади хора изчакват толкова време, браво! Личи си, че сте сериозни в намеренията си, задълбочени в чувствата си и не гледате на половия акт като на игра Направете го тогава, когато се усещате толкова емоционално близки, че един такъв "провал" не би ви смутил, а разсмял  А ако искаш да чуеш моята история колко е нелепа и траги-комична, пиши ми на мейла, че дори не е за форум
АнонименХаресва ли ви ?
Абе хора, момичето/момчето ви пита за мнение. Какво сте тръгнали да го обезкуражавате, като му обяснявате колко било трудно да пребориш конкуренцуята на българския пазар и т.н. Някой да е споменал, че ще издава книга?! Писателю, харесва ми написаното дотук, макар че наистина напомня на Скитница (прехвалиха ми книгата и аз взех, че се прецаках да гледам филма, сега и пари да ми дават, няма да го гледам!) Та така, пишеш интересно - детайлни описания, действия, чувства... Имам дребни забележчици - оправи си краткия/пълен член и възвратните местоимения - на едно място "ми" вместо "си". Допада ми чувството за хумор на героите, ама ако някой ми каже, че съм хубава, не ми идва друго желание, освен да му забия един юмрук в лицето. Може да го каже по толкова различни и интересни начини! Използвай повече сравнения вместо директни прилагателни и наречия, по-живописно се получава И ако искаш, започни историята по друг начин, така че да не мирише на плагиатство :y:
АнонименМайка му ме тормози, а той бездейства
Някои свекърви се държат сякаш те не са били снахи. Или може би точно заради това - да си отмъстят Добър знак е, че е застанал на твоя страна, когато си му дала ултиматум, но продължавай да настояваш на своето - преместете се отделно, дори и да сте близо до нея. Друго си е да сте сами. Твоя какво възнамерява - ако още от сега не иска да я остави, какво ще прави когато остарее съвсем?! Деца ли смята да гледа или дърта вещица?! С извинение Щом тя действа подмолно, като се опитва да го манипулира, действай и ти така. Споделяй му всичко, с което те е жегнала. То май няма свекърва, която да харесва снаха си, ама от мъжа зависи дали ще те уважават или не.
АнонименТой свършва много бързо, а аз никога...
явертъ :Ами след като той се изморява, защо ти не вземеш инициативата след като той не е издръжлив, можеш не да го порицаваш ми да поемеш нещата в свои ръце.. буквално
АнонименГубя дъщеря си
Да... Изтървала си въжето не през първите 7 години, а още по-рано, когато си избрала такъв човек за баща на децата си, но човек никога не знае какво му е приготвил животът. Нещата, които е разправял, наистина са страшни и налудничави! От болен корен не може да израсне здраво дръвче. Дете на такава възраст е лесно манипулируемо и явно този човек се е възползвал от това през цялото време, за да я спечели на своя страна. Сега на теб се пада трудната задача да изправиш клоните й и още не е късно - тепърва навлиза в пубертета. Няма да е по-лесно обаче, ако той продължава да й влияе отдалеч, затова не го допускай. Обърни внимание и на приятелите й. Обкръжението влияе дори повече от родителите. Ако всички са материалисти, които само се надпреварват кой ще се изфука с по-лъскава джаджа, тогава и тя няма да иска да се цепи от колектива. Ако трябва, сменете училището, квартала, града. За съжаление това, което описваш, се проявява като всеобщо явление сред днешната младеж в нашата държава, но дори и да не доведе към по-добро, тази промяна ще затвърди авторитета ти като родител. Ще й покажеш, че не си й просто касичка винаги на разположение, а човек, който може да промени живота й. Ако имаш приятели с благоразумни деца, които не се влачат със стадото като овце (които обикновено окачествяват като зубъри и загубеняци), събирайте се често, за да види, че не всички са еднакви. Не я критикувай открито и настойчиво - полза няма. Вместо това покажи й, че я разбираш. Разказвай й за своя пубертет, за егоистичните си детски капризи, за грешките си, които не бива да повтаря, обогатявай я с опита си. Смятам, че най-голямата грешка на родителите е, че нямат смелост да признаят своите грешки. Представят се като безгрешни и така комплексират децата си и ги отдръпват от себе си. Бъди й приятел, за да разбере, че има нужда от теб. И дано скоро се отбие от стадото!
АнонименКак да възпитам детето си?
Трудно е да възпиташ момче без бащата. Но щом като не си го настройвала против него, значи си има причини малкият да не го харесва и не можеш да го принудиш да прекарва време с него само защото бившия ти има право да го вижда. Само времето ще покаже как ще се развият по-нататък отношенията им. Докато порасне, ти си му баща и майка. Бъди силна! :y:
АнонименНуждая се от съвет - той спи прекалено много!
Ейй, не бъдете злобни! Като няма възможност да отделя достатъчно време на любимия си човек, да смени работата! В крайна сметка личният живот стои над професионалния, макар вторият да оказва съществено влияние върху първия. Нощните смени били зор? Ха! Като се прибера след нощна, лягам да спя, събуждам се следобед по някое време, а моя още спи и дори не се е изкъпал докато съм била на работа, представете си! Като си е легнал по нормално време, а аз - в 8 сутринта. Всеки организъм е различен, да, но смятам, че човек трябва да се опитва да напасва своите физиологически и въобще всякакви нужди към тези на своя партньор, така че да прекарва максимално дълго време с него. Обсебваща? Такава съм Но приоритетите в една връзка трябва да са еднакви.
АнонименЧуствам се специална
Каква дарба чувстваш, че имаш и защо си мислиш, че всъщност я нямаш?
АнонименНе мога да се разбера с родителите ми
Май са твърде строги вашите Обикновено по-големите деца си отнасят наказанията, пък в твоя случай е обратното. Въпреки това не трупай злоба към кака си, тя не е виновна, че се доближава повече до очакванията им. Ако ти се ядосват за това, че си разпиляна, опитай се да бъдеш по-организирана, подреждай си вещите, за да не губиш важни неща. Родителите прибягват до наказания, когато децата не разбират от дума, но го правят за твое добро, за да станеш отговорен човек. Покажи им, че си по-отговорна :wink:
АнонименНе издържам вкъщи....
Родителите обвиняват децата, децата - родителите и ето къде е проблемът. Аз като човек на границата между дете и родител, смятам, че по-голяма вина имат родителите, задето не се опитват да се съобразяват с децата си и да ги разбират, а очакват от тях безрезервно подчинение като войници. Още по-кофти е ситуацията, когато и те самите не се разбират помежду си и се карат повече от децата - такива хора според мен не са готови да възпитават деца, не и заедно... Но разбира се, теб повече те вълнува решението на проблема, отколкото причината. Опитай се да поговориш с тях като възрастен с възрастни и да им обясниш за отрицателните последствия от кавгите им върху твоя успех в училище. Това би трябвало да ги вълнува. Ако им е все тая - излизай да учиш навън като е топло, като е студено - в приятелки и така докато завършиш и поемеш по своя път. Чудесно е, че ти самата държиш на учението напук на лошите условия, които са ти предоставили вкъщи като липса на домашен уют и топлина. Абстрахирай се от всичко останало и следвай поривите си
АнонименЗа родителите и отношенията им с децата
Лоша практика, да - породена от човешката слабост и себичност. Децата трябва да се приемат такива, каквито са, не да се трансформират спрямо образите в егоистичните представи на родителите. Неприятно впечатление ми прави и разграничението между "свои" и "чужди". Ествествено е да обичаш повече своето, но да си въобразяваш, че то е по-добро, по-умно, че заслужава повече от другите, си е абсолютна детинщина. Защо до табелите за знак СТОП пише "Внимание! Тук пресича вашето дете!" Нима животът на чуждите е по-малко ценен?!
АнонименЧувствате ли се задължени на родителите си?
Щом чувстваш, че пренебрегваш себе си и семейството си, недей! Родителите ти не искат това. Би трябвало да се радват и на малкото внимание, което можеш да им заделиш. Не се террзай чак толкова, те ще те разберат.
АнонименДъщеря ми не може да свикне да ходи на детска градина
Ти пък се прави, че не се трогваш от малкия й протест и ще спре да се инати Всъщност болшинството от децата негодуват първите седмици, след като тръгнат на детска градина, но ще й мине. Трябва да й дадете да разбере, че това не е по желание