Ezine.bg»Избрани Колекции»Капама в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Слагаме в студена фурна и печем за 2 часа така приготвената коледна капама в гювеч....

В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати....

Затворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....

1

Гювечът се овкусява със сол, червен и черен пипер.
Най-накрая се прибавят нарязаните домати и маслините към манастирския гювеч....

1

Готовият славянски гювеч в гърне се сервира, поръсен с нарязан на дребно пресен магданоз....

Изсипва се в глинен гювеч, поръсва се със сол, черен пипер, прибавят се оризът и нарязаните на кубчета картофи и се залива с около 1 литър вода....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: