ezine.bg»Съвети»Какво е съотношението сол и вода за киселото зеле

Какво е съотношението сол и вода за киселото зеле

Какво е съотношението сол и вода за киселото зеле

Когато настъпи есенно-зимния сезон, в почти всяко едно българско семейство се слага кисело зеле. Знаем ли обаче какво е съотношението между вода и сол в киселото зеле?

Ако и вие си задавате този въпрос, в този съвет ще разберете. По принцип всяка една домакиня или домакин си има своя рецепта за кисело зеле, но има обаче правила, които трябва да се спазват, за да се получи перфектен резултат.

След като знаете каква сол се слага в киселото зеле, трябва да установим и точното ѝ количество, за да се получи възможно най-приятното зимно мезе.

Едно от тях е съотношението между вода и сол. Повечето рецепти за кисело зеле се правят с морска сол, но ако сте избрали да го направите с готварска, то тя трябва да бъде възможно най-едрата, която можете да намерите.

- Най-лесният вариант, който се препоръчва, е да разтворите солта в част от водата, която ще използвате. Ако солта бъде поставена в бидона директно, без да се разтвори предварително, това ще доведе до нейното разтапяне на дъното и няма да се разтвори напълно;

- По принцип, за да изчислите колко вода ви трябва, първо, трябва да измерите колко вода ще се събере във вашият бидон. На всеки 1 литър вода, се слагат 45 г сол. След като измерите количеството вода, които се събират във вашият бидон, ще прецените и колко сол да сложите на вашето кисело зеле.

Формулата е много проста - на всеки литър вода се слагат 45 г сол.

Успех с приготвянето на кисело зеле, с което да завиете зимните сарми или да приготвите вкусното и традиционно кисело зеле с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати