Кои упражнения облекчават менструалните болки?

Кои упражнения облекчават менструалните болки?

Навярно повечето дами са чували, че по време на менструалния си цикъл не бива да се пренатоварват. Това обаче съвсем не означава, че трябва да се обездвижват. Според специалистите извършването на определени леки упражнения не само че не е вредно, но може да облекчи менструалните болки.

За да изпълните първото упражнение, разпънете одеяло на пода и легнете върху него по гръб. Започнете да повдигате единия крак и щом го изпънете максимално нагоре, задръжте така няколко секунди, след което отпуснете. Изпълнете упражнението десет пъти с единия крак и десет пъти с другия.

Стъпете върху постелката и се изправете, като съберете краката си един до друг. Започнете бавно да се навеждате напред, като целта е ръцете ви да докоснат постелката, без да сгъвате краката си. Ако не можете да го направите, поне се опитайте да доближите ръцете до глезените си. Останете така няколко секунди и починете. Ако желаете повторете упражнението още няколко пъти.

Леките разходки са също чудесно упражнение за справяне с дискомфорта. Ако усетите пронизваща болка нощно време, станете от леглото и се разходете из стаята. Ще видите, че след няколко „кръгчета“ болката ще е отшумяла.

Изкачването на стълби също е трик за туширане на болезненото усещане. Разбира се, внимавайте да не прекалите с натоварването, защото целта е да си осигурите лека физическа активност, а не да се изтощите. Ето, това са най-лесните за изпълнения упражнения за облекчаване на менструални болки.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати