Учени: Децата трябва да се излагат на микроби!

Учени: Децата трябва да се излагат на микроби!

0

Експерти споделят, че в последните години хората са станали маниаци на тема чистота. Точно поради тази причина родителите прекалено стерилизират средата на децата си, без да знаят и разбират защо малко мръсотия е полезна за наследниците им. Все повече изс

1
Бактерии - последните статии, авторски публикаци и съвети. Информация на тема Бактерии от Ezine.bg. Списък на статиите за Бактерии. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Бактерии.
Бактерии - Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!

Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!

19.04.20170200

Може би си мислите, че ключът към запазването на здравето на децата ви е да стерилизирате жилището си и да го поддържате винаги чисто. За изненада на мнозина обаче това далеч не е така. Водещи учени споделят, че този начин на мислене е напълно погрешен.

Бактерии - Честото къпане е опасно за здравето?

Честото къпане е опасно за здравето?

30.01.20170676

Голяма част от нас започват деня си със сутрешен душ. Някои го използват, за да се разсънят, други го правят, за да се чувстват свежи и чисти. Според ново проучване обаче няма абсолютно никаква нужда да се чувствате зле, ако пропуснете да се изкъпете.

Бактерии - Ще ви се догади, като разберете с какво е покрита четката ви за зъби

Ще ви се догади, като разберете с какво е покрита четката ви за зъби

27.01.20170301

Купете си нова четка за зъби. Веднага! Настоящата ви вероятно съдържа фекалии, херпес и дори вируса, отговорен за развитието на хепатит. Не се опитваме да ви стреснем, нито да стимулираме индустрията за производство на четки за зъби.

Бактерии - Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

25.01.20170126

Учени направиха значителен пробив в борбата срещу супер вирусите. Това са онези микроогранизми, които са развили резистентност срещу антибиотиците. Вече е създадена специална молекула, която успешно обръща наведнъж антибиотичната резистентност

Бактерии - Откриха за какво служи апендицитът

Откриха за какво служи апендицитът

24.01.201704795

Съществуването на апендицита отдавна е загадка за учените. Никой не знаеше доскоро за какво служи малката тънка тръбичка, прикрепена за дебелото черво. Разпространеното мнение бе, че тя е ненужен и закърнял орган, забравен от еволюцията на човешкото тяло.

Бактерии - Козметични продукти, забранени за приятелки

Козметични продукти, забранени за приятелки

01.10.20160286

Козметиката и продуктите, които една жена ползва, винаги са изкушаващи за нейните приятелки. Има обаче неща, които никога не трябва да споделяте.

Бактерии - Странно! Вирусите ни нападат сутрин

Странно! Вирусите ни нападат сутрин

17.08.20160186

Вирусите нападат сутрин. В ранните часове след изгряването на слънцето, те са най-опасни за жертвите си.

Бактерии - Мъжката брада предпазва мачовците от болести

Мъжката брада предпазва мачовците от болести

19.06.20160257

Носенето на брада доби изключителна популярност в последно време. Оказва се, че тя може да ви предпази от болести. Видът на градски дървосекач е не само модерен, но и доста здравословен.

Бактерии - Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

23.05.20160435

В един момент от своя живот хората започват все по-силно да усещат миризмата на мръсните чорапи. Дори когато те са току-що изпрани, тяхната миризма не е такава, каквато се надяват.

Бактерии - Бактерия причинява анорексията?

Бактерия причинява анорексията?

09.05.20160580

Нова проучване твърди, че анорексията може да е причинена от бактериална инфекция. До сега се смяташе, че коварното заболяване се дължи на психологически, социални или екологични фактори.

Бактерии - Най-големите ни грешки в банята

Най-големите ни грешки в банята

21.03.2016011722

Желанието на мнозина да се предпазят от микробите често се превръща в мания. В тази връзка те редовно използват антибактериални сапуни и дори не могат да си представят ежедневието си без тях.

Бактерии - Морят ешерихия коли с глад

Морят ешерихия коли с глад

08.10.201501728

Една от най-големите фармацевтични компании в света оповести, че е на крачка от невероятен научен пробив. Специалистите обявиха, че са близо до намиране на универсален метод за справяне с едни от най-опасните бактерии - ешерихия коли.

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани