Проучване: Дамските чанти са по-мръсни от тоалетните!

Проучване: Дамските чанти са по-мръсни от тоалетните!

Жените носят чантата си почти навсякъде, но се оказва, че те могат да складират много повече от обикновените ежедневни неща, необходими за всяка дама. Според нови проучвания чантите са един от най-големите инкубатори и преносители на микроби от останалите

1

Бактерии

Бактерии - последните статии, авторски публикаци и съвети. Информация на тема Бактерии от Ezine.bg. Списък на статиите за Бактерии. Online портал за здраве, красота, дом, семейство и деца и Бактерии.
Бактерии - Кажете не на смога или как да пречистите въздуха у дома

Кажете не на смога или как да пречистите въздуха у дома

11.09.20170208

Малко известен, но доста стряскащ факт е, че въздухът, който дишате у дома, е от два до пет пъти по-замърсен и токсичен от този, който дишате на открито. До тук с мнението, че моят дом е моята крепост, нали?

Бактерии - Учени: Децата трябва да се излагат на микроби!

Учени: Децата трябва да се излагат на микроби!

02.08.20170107

Експерти споделят, че в последните години хората са станали маниаци на тема чистота. Точно поради тази причина родителите прекалено стерилизират средата на децата си, без да знаят и разбират защо малко мръсотия е полезна за наследниците им. Все повече изс

Бактерии - Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!

Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!

19.04.20170242

Може би си мислите, че ключът към запазването на здравето на децата ви е да стерилизирате жилището си и да го поддържате винаги чисто. За изненада на мнозина обаче това далеч не е така. Водещи учени споделят, че този начин на мислене е напълно погрешен.

Бактерии - Честото къпане е опасно за здравето?

Честото къпане е опасно за здравето?

30.01.20170744

Голяма част от нас започват деня си със сутрешен душ. Някои го използват, за да се разсънят, други го правят, за да се чувстват свежи и чисти. Според ново проучване обаче няма абсолютно никаква нужда да се чувствате зле, ако пропуснете да се изкъпете.

Бактерии - Ще ви се догади, като разберете с какво е покрита четката ви за зъби

Ще ви се догади, като разберете с какво е покрита четката ви за зъби

27.01.20170346

Купете си нова четка за зъби. Веднага! Настоящата ви вероятно съдържа фекалии, херпес и дори вируса, отговорен за развитието на хепатит. Не се опитваме да ви стреснем, нито да стимулираме индустрията за производство на четки за зъби.

Бактерии - Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност

25.01.20170199

Учени направиха значителен пробив в борбата срещу супер вирусите. Това са онези микроогранизми, които са развили резистентност срещу антибиотиците. Вече е създадена специална молекула, която успешно обръща наведнъж антибиотичната резистентност

Бактерии - Откриха за какво служи апендицитът

Откриха за какво служи апендицитът

24.01.201707752

Съществуването на апендицита отдавна е загадка за учените. Никой не знаеше доскоро за какво служи малката тънка тръбичка, прикрепена за дебелото черво. Разпространеното мнение бе, че тя е ненужен и закърнял орган, забравен от еволюцията на човешкото тяло.

Бактерии - Козметични продукти, забранени за приятелки

Козметични продукти, забранени за приятелки

01.10.20160320

Козметиката и продуктите, които една жена ползва, винаги са изкушаващи за нейните приятелки. Има обаче неща, които никога не трябва да споделяте.

Бактерии - Странно! Вирусите ни нападат сутрин

Странно! Вирусите ни нападат сутрин

17.08.20160238

Вирусите нападат сутрин. В ранните часове след изгряването на слънцето, те са най-опасни за жертвите си.

Бактерии - Мъжката брада предпазва мачовците от болести

Мъжката брада предпазва мачовците от болести

19.06.20160313

Носенето на брада доби изключителна популярност в последно време. Оказва се, че тя може да ви предпази от болести. Видът на градски дървосекач е не само модерен, но и доста здравословен.

Бактерии - Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

Край на миризливите чорапи с това откритие на учени!

23.05.20160471

В един момент от своя живот хората започват все по-силно да усещат миризмата на мръсните чорапи. Дори когато те са току-що изпрани, тяхната миризма не е такава, каквато се надяват.

Бактерии - Бактерия причинява анорексията?

Бактерия причинява анорексията?

09.05.20160659

Нова проучване твърди, че анорексията може да е причинена от бактериална инфекция. До сега се смяташе, че коварното заболяване се дължи на психологически, социални или екологични фактори.