Здравето изисква да работим поне 2 часа прави

Здравето изисква да работим поне 2 часа прави

0

Всички хора, които прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение, имат по-голям риск да се разболеят от сърдечно-съдово заболяване, рак, диабет.

1
Обездвижване - най-новите статии, подбрани публикаци и съвети. Всичко за Обездвижване от Ezine.bg. Обзор на статиите за Обездвижване. Български сайт за здравословен живот, фитнес, дом и градина, родители и деца и Обездвижване.
Обездвижване - Обездвижването взема повече жертви от тютюнопушенето

Обездвижването взема повече жертви от тютюнопушенето

06.09.20150527

В резултатите от проучването се посочва, че един на всеки четирима души в Европа, има заседнал начин на живот. При младите проблемът е още по-сериозен – оказва се, че четирима на всеки пет младежи страда от обездвижване.

Обездвижване - Заседяване над 6 часа е рисково за рак при жените

Заседяване над 6 часа е рисково за рак при жените

20.07.20150653

Заседяването над шест часа при жените носи по-голям риск от рак на костния мозък, гърдата и яйчниците, посочва се в скорошно изследване.

Обездвижване - Заседяването ни прави все по-тревожни

Заседяването ни прави все по-тревожни

26.06.20150234

Заседналият начин на живот ни прави и все по-тревожни. Децата, които прекарват над 2 часа, гледайки телевизия или играейки на компютъра или таблета, също изпитват състояние на тревожност

Обездвижване - Колоезденето удължава живота ни

Колоезденето удължава живота ни

02.02.20150538

Колоезденето натоварва мускулите в тялото, сърцето и белите дробове, благодарение на което предпазва организма от редица заболявания. Апелът на специалистите е всеки да се възползва от деня и да се движи максимално много.

Обездвижване - По 6 мин разходка на час срещу обездвижване

По 6 мин разходка на час срещу обездвижване

23.01.20150446

Продължителното заседяване може да се окаже причина за сърдечно-съдово заболяване, рак или диабет, посочват канадски учени. Те твърдят, че заседяването се отразява и на хората, които редовно тренират.

Обездвижване - Мързеливците живеят по-малко

Мързеливците живеят по-малко

10.09.20140546

Времето, което възрастните хора прекарват в седнало положение, трябва да се намали. Хората, които прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение, съкращават живота си, показват резултатите от ново изследване.

Обездвижване - Подходящата диета бори безсънието

Подходящата диета бори безсънието

25.06.20140838

Почти всеки човек има проблеми със спането. Стресът, грижите, обездвижването и неправилното хранене могат да увредят съня. Понякога и допълнителното тегло утежнява ситуацията.

Обездвижване - Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

Разходките ни превръщат в два пъти по-креативни личности

29.04.20140379

Според екипа на д-р Мерилин Опецо от университета в Санта Клара, Калифорния, ако се нуждаем от нови идеи, една разходка в парка би се отразила отлично на творческото ни мислене.

Обездвижване - Каква е вашата фитнес възраст

Каква е вашата фитнес възраст

07.01.201402769

Ако се чудите накъде върви вашата фигура, можете да проверите каква е фитнес възрастта ви с помощта на кратък тест. Ще сe изчисли доколко тялото ви доставя кислород на клетките - мярката е VO2 мах

Обездвижване - Здравословни вреди от застоялия начин на живот

Здравословни вреди от застоялия начин на живот

22.07.201301725

Липсата на физическа активност е негативна глобална тенденция при модерния човек. Положението е толкова тежко, че неблагоприятните ефекти върху здравето са сравними с тези на пушенето или затлъстяването.

Обездвижване - Всеки втори българин никога не е спортувал

Всеки втори българин никога не е спортувал

09.08.20110310

Всеки втори българин никога не е спортувал. От Министерството на физическото възпитание и спорта обещават адекватни мерки.

Обездвижване - Срещу оток на краката - повече движение

Срещу оток на краката - повече движение

08.06.2011011571

Отокът на краката е често срещан и при обездвижване. Как да подобрите циркулацията на кръвта? Причини за оток на краката.

  • Новини и Съвети

  • Нови
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани