Вредно ли е дишането през устата

Вредно ли е дишането през устата

Има много привърженици на източните практики за релаксация и здраве, които ще ви кажат, че дишането през устата е вредно. Но наистина е така? Вижте вредно ли е дишането през устата!

1

Дишане

Дишане - последните статии, подбрани публикаци и препоръки. Информация за Дишане от Ezine.bg. Списък на статиите за Дишане. Online портал за здравословен живот, фитнес, дом и градина, семейство и деца и Дишане.
Дишане - Хали Бери навърши 52, но изглежда на 25! Ето как го постига

Хали Бери навърши 52, но изглежда на 25! Ето как го постига

15.08.201804652

Хали Бери има забележителна актьорска кариера с емблематични роли в киното. Но дори и да беше избрала по-различен път, тази йога богиня можеше лесно да стане професионален спортист.

Дишане - Как да се справите със стреса от работата

Как да се справите със стреса от работата

25.05.20180225

Предизвиканият от работата стрес е все по-разпространен и нарушава сериозно производителността. Освен за работодателите той е страшен и за служителите, тъй като увеличаването му води до повишаване на риска от развитие на здравословни проблеми.

Дишане - Хитрият трик, с който ще спите по-спокойно и по-дълбоко

Хитрият трик, с който ще спите по-спокойно и по-дълбоко

26.11.201702067

Има един сигурен метод, който може да ви осигури спокоен и дълбок сън. Ако страдате от недоспиване или се събуждате посред нощ, непременно го приложете.

Дишане - Отслабване без спорт - ето как

Отслабване без спорт - ето как

14.09.20170743

Отслабване без спорт – да, възможно е. Всички сме чували, че добрият външен вид върви ръка за ръка с физическа активност. Той обаче може да се пропусне, ако следвате някои основни правила.

Дишане - Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

Изкуството на дишането или как да се спасим от стреса и болката

17.11.20160314

Дишането е толкова обикновен процес, че истинското му значение е много лесно да бъде подминато. Реално повечето хора дори са забравили как се диша правилно. Това, за нещастие, може да има огромни последици за нашето здраве и щастие.

Дишане - Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

Упражненията, с които ще си върнете спокойствието за 1 минута

15.07.20160837

За прекалено чувствителните хора психологът Илейн Ейрън е посочила няколко упражнения, с които само 1 минута може да су върнем спокойствието.

Дишане - Прочистете дихателните пътища с подправката чудо кардамон!

Прочистете дихателните пътища с подправката чудо кардамон!

07.07.201601758

Подправката кардамон е родом от тропическата джунгла в Югозападна Индия. В наши дни тя се отглежда най-вече в Тайланд, Централна Америка и Непал. Позната е на човечеството стотици години преди новата ера.

Дишане - Причини да се захванем с йога

Причини да се захванем с йога

05.05.201601122

Заради способността на йогата да осъществява добра връзка между духа и тялото се облекчава и стресът, което е много полезно в наши дни. Йога намалява болката в кръста, тялото ви постепенно се оформя и чувството за скованост изчезва.

Дишане - Заредете се с енергия с едно лесно упражнение!

Заредете се с енергия с едно лесно упражнение!

13.03.20160520

В края на зимата е нужно да се заредите с нова енергия и да поставите едно ново начало. Най-мощното зареждане е това да почувствате дишането си.

Дишане - Болки при дишане

Болки при дишане

20.07.201504427

Болките в гърдите са често срещан проблем особено при по-възрастните хора. Те могат да са както моментни и остри, така и постоянни, съпроводени с усещане за притискане.

Дишане - Затруднено дишане

Затруднено дишане

03.04.2015082248

Затрудненото дишане се означава с медицинския термин диспнея. Причините за затруднено дишане могат да са много. При затруднено дишане в легнало положение се препоръчва незабавно изправяне или сядане.

Дишане - Дълбоко издишване топи излишните мазнини

Дълбоко издишване топи излишните мазнини

30.12.201401472

Учени са направили революционно откритие, че белите дробове са основният орган, отговорен за свалянето на килограми. Всъщност, виновниците за по-пищните женски извивки, мазнините, могат да бъдат буквално издишани

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни