Лечение на алкохолизъм - мисия НЕвъзможна?

Лечение на алкохолизъм - мисия НЕвъзможна?

Алкохолизмът не е състояние, в което системно се прекалява с алкохола, а е заболяване. При него тялото ни привиква към спиртните напитки и с времето изпитва и психическа, и физическа нужда към тях. Има ли лечение за алкохолизма?

1

Лечение на Алкохолизъм

Лечение на Алкохолизъм - последните теми, авторски публикаци и идеи. Практична информация за Лечение на Алкохолизъм от Ezine.bg. Преглед на статиите за Лечение на Алкохолизъм. Online портал за здравословен живот, красота, дом, семейство и деца и Лечение на Алкохолизъм.
Лечение на Алкохолизъм - Алкохолик в семейството? Как да се справим

Алкохолик в семейството? Как да се справим

10.07.20180802

Болестта на алкохолизма засяга всички в семейството, независимо дали го осъзнават, или не. Ето защо алкохолизмът е заболяване на цялото семейство, включително на непиещия партньор и децата.

Лечение на Алкохолизъм - Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

Откриха защо някои обичат алкохола, а други - не

17.12.20160705

Хормонална връзка между черния дроб и мозъка, която регулира консумацията на алкохол, може да помогне на учените да разработят нови методи за лечение на хората, които имат проблеми с пиенето.

Лечение на Алкохолизъм - Билките, които помагат при алкохолизъм

Билките, които помагат при алкохолизъм

09.11.201601666

От край време природните лечители са се доверявали на билките и даровете на природата, за да се справят с този проблем. Ето защо тук ще Ви представим някои изцяло натурални методи, които можете да пробвате

Лечение на Алкохолизъм - Алкохолизмът ще се лекува с компютърна игра

Алкохолизмът ще се лекува с компютърна игра

07.07.20150302

Нов нетрадиционен метод за справяне с алкохолната зависимост изобретиха южнокорейски учени от университета на Чунан. Любителите на чашката вече могат да се освободят от вредната си зависимост, докато играят на компютърна игра.

Лечение на Алкохолизъм - Алкохолизъм

Алкохолизъм

02.06.201502210

Алкохолизмът е познат още като синдром на алкохолната зависимост. Алколизмът засяга около 2. 5 от българите. Алкохолизмът изисква продължително лечение и психотерапия.

Лечение на Алкохолизъм - Може ли никотинова киселина да помогне при алкохолизъм

Може ли никотинова киселина да помогне при алкохолизъм

29.05.20150625

Никотинова киселина, ниацин, витамин PP или с други думи – витамин В3, е водноразтворим витамин, играещ важна роля в човешкия метаболизъм. Той активно участва в обмяната на аминокиселините, протеините, мазнините, но и помага при алкохолизъм

Лечение на Алкохолизъм - Революционно хапче лекува алкохолизъм

Революционно хапче лекува алкохолизъм

05.12.201402185

В аптеките в Англия и Уелс вече може да бъде намерено революционното хапче, което намалява желанието на човек да употребява алкохолни напитки.

Лечение на Алкохолизъм - Алкохолизмът вече ще се лекува с мобилно приложение

Алкохолизмът вече ще се лекува с мобилно приложение

04.04.20140584

Програма за смартфон, която издава изключително силен звук, когато собственикът доближи питейно заведение, е новото оръжие в борбата срещу алкохолизма. Името на програмата е Ей-чес (A-CHASS).

Лечение на Алкохолизъм - Ще лекуват алкохолизъм с ЛСД

Ще лекуват алкохолизъм с ЛСД

18.09.20130880

Норвежкият учен Паал-Оерян Йохансен от Норвежкия технологичен университет в Тронхейм смята, че диетиламид на лизергиновата киселина или ЛСД може да се окаже най-ефективното средство за борбата с алкохолизма.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни