Посттравматичен стрес

Посттравматичен стрес

Посттравматичният стрес, познат още като посттравматично стресово разстройство, е тревожно разстройство, което се развива след излагане на събитие, причиняващо психологическа травма. Лечение на посттравматичен стрес

1

Популярни

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Хипотермия

Хипотермия

27.08.201501058

Хипотермията e опасно за организма състояние, при което тялото губи топлината си много по-бързо, отколкото може да я възпроизведе. Най-често срещаните причини за хипотермия са дълго излагане на студен въздух или вода

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Болест на Хънтингтън

Болест на Хънтингтън

26.08.20150612

Болестта на Хънтингтън, позната още като хорея на Хънтингтън, е невродрегенаративно заболяване, което има генетичен характер. Поради липсата на лечение и прогресивният характер на болестта на Хънтингтън, изходът е летален.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Синдром на Клайнфелтер

Синдром на Клайнфелтер

25.08.201501754

Синдромът на Клайнфелтер е рядко генетично заболяване, при което момчето се ражда с една допълнителна Х-хромозома. Синдромът на Клайнфелтер е едно от по-често срещаните генетични заболявания, което засяга само мъжкия пол.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Ринофима

Ринофима

23.08.201501062

Ринофимата представлява форма на розацеята, при която върху кожата на лицето се появява голяма червена маса по носа. Среща се предимно при мъже в напреднала възраст.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Синдром на Търнър

Синдром на Търнър

23.08.201501471

Синдромът на Търнър е липса на една от двете полови хромозоми при момичетата. Синдром на Търнър е вродено генетично заболяване, което е известно още и като синдром на Улрих-Търнър.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Тазова възпалителна болест

Тазова възпалителна болест

23.08.201501382

Тазово-възпалителната болест представлява възпалително-инфекциозно заболяване, което засяга матката, маточните тръби, маточната шийка, яйчниците и всички принадлежащи тазови структури. Симптоми при тазова възпалителна болест. Превенция на тазова възпалите

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Камъни в пикочния мехур

Камъни в пикочния мехур

21.08.201504018

Камъните в пикочния мехур са познати на човечеството още от най-дълбока древности, а операциите по тяхното премахване са едни от първите познати хирургически интервенции. Големината на камъните в пикочния мехур е различна.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Полименорея

Полименорея

21.08.201503650

Полименореята се наблюдава при жени във всякаква възраст, но се наблюдава най-често при тийнейджърки, чиято менструация все още не се е регулирала както трябва. Най-често срещаните причини за поява на полименорея за различните хормонални нарушения

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Контактен дерматит

Контактен дерматит

20.08.2015011879

Контактният дерматит е възпалително заболяване на кожата, което възниква под влияние на външни фактори. Контактният дерматит е най-често срещаната форма на екзема.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Сперматоцеле

Сперматоцеле

20.08.201501609

Сперматоцелето представлява болестно състояние, при което се наблюдава разрастване на нетипична торбичка в областта на надсеменника на тестиса. Сперматоцеле е познато още и като сперматична киста и е сравнително често срещано при мъжете

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Дистимия

Дистимия

20.08.20150587

Дистимията представлява психичен проблем, който много наподобява депресия, но в никакъв случай не бива да се бърка с нея. Лечението на дистимията е основно в две насоки – психотерапия и медикаментозна терапия.

Здравна Енциклопедия - Заболявания - Ингвинален гранулом

Ингвинален гранулом

19.08.201501008

Ингвиналният гранулом е заболяване, което се предава по полов път. Ингвиналният гранулом е познат още като донованиоза и се среща предимно в тропически и субтропически райони, но има случаи на заболели и в САЩ.