Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Как се справих с цистита

Как се справих с цистита

Simona69Simona69Новак
Как се справих с цистита
Днес, ще ви разкажа за моята история. Сигурна съм, че всички можете да усетите болката само с написаното. Това беше моят ад. Най-големите болки които съм имала. За месец се появи 2 пъти. Ще ви разкажа как да се притъпите болката, докато вземете сериозни мерки. (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ХОДИ НА ЛЕКАР)

1. Много вода
Може и да не ви изненадва, но достатъчния прием на течности, стимулира пикочните пътища да отделят бактериите. Знам, че в този период, тоалетната е най-омразното място, но така се избавате от бактериите, които са във вас.

2. Затопляне
Нещо което работи безотказно- напълнете пластмасова бутилка с топла вода и си я сложете на корема. След това се увийте с отдеало. Затоплянето притъпява болката, поне малко.

3. Сода
Няма смисъл да говоря за нея! Всички знаем колко е полезна. Това което трябва да се направи е да смесите 2 ч. л сода с 300мл вода и да го изпиете. Веднага се чувства облекчение.

4. Червена боровинка
И за това няма нужда да говоря! Червената боровинка е естествено средство, което не дава на бактериите да се закрепят за стените на пикочния мехур. Не говоря за онези хапчета които ги рекламират, (не виждам особена помощ от тях. ) а за чай. Във всяка аптека трябва да ги има. Питате за чай от червена боровинка, най-често е в жълта опаковка.

5. Фосфомицин
За това нещо ви трябва рецепта. Фосфомицин се приема преди лягане, като не трябва да се ходи по малка нужда, минимум 9 часа.

Превенция
За жалост не винаги е сигурно, но може да се предпазите максимално като:
-пиете поне 2л вода на ден
-пазите тялото топло
-приемате Канефрон

Пожелавам ви никога да не изпитвате тези болки. Ужасно е! Надявам се да съм била полезна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари

Изпрати

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: