Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Помощ!Как да се откажа от цигарите

Помощ!Как да се откажа от цигарите

Помощ!Как да се откажа от цигарите
Поредната зависима. Това е наркомания направо.
Водя борба от 1 година с ужасните цигари. Спирам за няколко месеца, нещо се случва, емоционално се разклащам и пак ги започвам.

Днес за пръв път се почувствах като наркоманка. Не искам да пуша, осъзнавам колко са вредни. Пречи ми димът. Когато някой пушач седне до мен, усещам лошата миризма на цигари, знам, че те разяждат отвътре. Когато пуша, се чувствам зле - тежест в гърдите. И въпреки това, нещо все ме кара да се върна към тях.

Психологическата зависимост е много трудна. Не усещам чак толкова никотинов глад, колкото психически ми е набито, че пушенето е готино. Средата, която ме заобикаля е от 70% пушачи, които постоянно повтарят колко са свикнали с пушенето, а другите 30% не ми вярват, че мога да се откажа. Опитах с воля, но на инат не става, защото през цялото време пак имаш чувството, че нещо пропускаш. Сякаш нещо ти липсва. Усещам, че имам нужда от помощ и първото място, за което се сетих, е тук.

Пуша от 8ми клас, когато беше много модерно. Който не беше пушач в училище биваше отхвърен от другите. На няколко пъти успях да ги откажа за по-дълго време, но винаги след това се връщам към цигарите. Това ме навежда на мисълта, че зависимостта не е толкова физическа( защото ти се пуши само първите дни), колкото психическа. През цялото време не можеш да се отървеш от усещането, че се отказваш от нещо, че спирането е много трудно, едва ли не героично. . и в слабите моменти се разклащаш и си казваш: "аз не съм герой и нямам тази воля".

Или мисълта: "какво пък, една цигара няма да навреди" също не ти дава мира. И ето пушиш една цигара и след нея идва 2ра-3та и хайде пак. Взимаш си една кутия, ама "няма да я пушиш наведнъж, а само понякога" и после пак, и пак, и пак. И преди да си се осъзнал, вече си един от многото неуспели да спрат цигарите пушачи. Започваш да се криеш като наркоман. На никого не казваш, че пак си пропушил, просто, защото не можеш да го признаеш пред себе си.

Моля за помощ. Имам нужда от информация как точно човек се откъсва от този навик, от психологическата зависимост. Излизането с приятели започна да става кошмар. Тормозя се, когато не пуша, а като запаля цигара, се чувствам осквернена.

Омръзнало ми еда слушам, че цигарите се отказват "просто така", защото и аз пробвах това. . Наистина работи, но за няколко месеца, през които не спираш да си мислиш, че наистина от нещо си се отказал. . Че се лишаваш.
Моля, ако има някой, минал през моите терзания или някой просто отказаал цигарите, да пише. Просто трябва да си поговоря с някой като мен. . или минал през това (защото такъв не познавам лично)
Благодаря предварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (11)

Изпрати
Дилян
Дилян
18.07.2015 23:59
Аз не пуша вече близо 9 гидини. Освен Алън Кар се иска от теб много инат, да спортуваш, да не си в компания пушачи и това е.
1
0
Тя
Тя
26.02.2014 15:44
Можете да прочетете книгата на Алън Кар, която е с невероатни успехи. Знам от личен опит и благодарение на нея се справих. Успех!
1
0
М
М
19.02.2014 13:52
Разболях се преди седмица и от тогава дории и не съм се сещала за цигарите, а преди си пушех дори и като съм болна. Май ще успея да се откача най-сетне. Мерси за съветите
2
0
Севдалина Солакова
Севдалина Солакова
19.02.2014 13:15
Номера е да намериш нещото с което да заместиш цигарите, и повярвай става защото не пуша вече 8 години.И винаги когато се сетя за цигарите се сещам и за заместителя. В моя случай това е детенце.
1
0
Йосиф
Йосиф
09.02.2014 20:13
Здравейте!
Аз лично пробвах няколко начина за отказване на цигарите ,но с кратък успех.
Препоръчаха ми да пробвам:


и сега съм непушач !Пожелавам ви успех!
0
0
Йоско
Йоско
09.02.2014 20:07
Здравей !
И аз така се пробвах няколко пъти с лош успех.
Пробвах какво ли не.
Накрая пробвах Здравейте!
Аз лично пробвах няколко начина за отказване на цигарите ,но с кратък успех.
Препоръчаха ми да пробвам:най-резултатният метод за отказване на цигарите и сега съм непушач !Пожелавам ви успех!
2
0
М
М
31.01.2014 11:10
Това с пушенето от време на време при мен не работи. ОТказах цигарите на 2-3 пъти за по 6-7 месеца и точно така започнах да ги пуша пак. Като си запаля една цигара при повод..но на следващия ден вече ми се пуши :) иначе познавам такива хора, ноо при мен нее действа. И аз не мисля, че спирането на цигарите е невъзможно.Това го казват пушачите, които не искат да ги откажат и се опавдават по този начин.просто е трудно :) поне при мен.
0
0
Пурета
Пурета
30.01.2014 09:38
Здравейте!
Пуша от 9 клас.Сега съм на 42 год.Аз съм от тези готините пушачи-пуша яко при повод,след това ги спирам за 3,4,5 месеца въобще,като излезе друг повод мога пак да запаля,но на сутринта не се сещам за цигара.Всичко е в главата!!!Никога не казвам,че ги отказвам окончателно и това ми помага да не се терзая като запаля някоя цигара.Случвало ми се е да изпуша 2 кутии за цяла година и смятам,че това не е нанесло повече вреди на организма ми от мръсния въздух в София.Мислете по този начин и ще овладеете положението.Успех!!!
0
0
yavor
yavor
18.01.2014 01:19
абсолютно вярно
0
0
детелина
детелина
17.01.2014 21:40
Здравейте, които казва ,че не може да спре цигарите=ЛЪЖЕ!
Аз бях пушачка 25 години, и през м.Май,2013г казах- до тук и край!
1
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: