Решиха, че съм за психиатър

Решиха, че съм за психиатър
Искам да споделя гнева си, страха си, неразбирането или каквото и да може да се нарече това, което ми се случва.

На кратко моята ситуация - на 20 години съм, работя и уча едновременно, живея с родителите си, имам си гадже и верни приятели, на които мога да разчитам. На пръв поглед всичко е наред.

Преди известно време започнах обаче да ми се появяват проблеми със здравето - замайване, липса на енергията, трудно концентриране, изтръпване на крайниците, т.н..

Отидох при личния си лекар, направих си пълни изследвания и познайте - няма нищо, оказа се, че здрава съм като пън. Ноооо симптомите не спират.

И как продължи историята - личният ми лекар ми изписа направление за психиатър, тъй като реши, че болежките ми са нервна и емоционална.

Не виждам откъде я постави тази диагноза, това са доста тежки думи за млад и прав човек.

Чудя се дали да го послушам и да си дам парите за психиатър или това са просто пълни измишльотини? Отговорете ми сериозно, наистина съм объркана от този развой на нещата.

Предварително благодаря за коментарите! [Още подобни истории тук]

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

Нина
Нина
05.06.2015 10:02
Отивай и не отлагай. И аз така имах тези оплаквания и световъртеж. Пратиха ме на невролог и тя ми изписа "за всеки случай" едни хапчета леки анти депресанти. Изобщо не го взех насериозно и не ги пих,даже забравих за тях.

След време имах някои проблеми, които не са много сериозни, но аз някак се оказах неподготвена за тях. Изпаднах в нервна криза и не исках и да чуя за психолог и психиятър. Много глупаво от моя страна, още ме е яд на себе си, че не взех хапчетата от невролога още, нямаше да се стигне до кризата. Убедена съм.

Когато най-накрая се навих да говоря с психолог, тя ми обясни, че в живота хората са така устроени, че когато всичко им е наред, изпадат в едно монотонно състояние, което е предпоставка за сериозни неща. Затова човек трябва да си има хоби и тръпка да го поддържа и да внася разнообразие в живота му.

Както и да е, симптомите които описваш са точно тези замайване, липса на енергия, трудно концентриране. Така че не отлагай, поговори със специалист.
1
0
Ваня
Ваня
07.11.2015 20:50
Какво значи "Отивай и не отлагай" като статията е отпреди повече от 5 години. Ами, четете преди да давате съвети. Ако все още има нужда от съвет, то тежко `и.
0
0
Свети
Свети
25.02.2015 21:10
Спокоооо...аз имах същия проблем,а се оказа че имам нисък хемоглобин.
0
1
Йори
Йори
10.02.2015 19:58
Няма ти нищо,може би една беседа с психолог ще ти се отрази добре,не за да ти слижи диагноза :D по скоро да ти помогне да се справиш със стреса и напрежението...
Опитай с йога ,това също действа добре. ...
УСПЕХ И БЪДИ УВЕРЕНА В СЕБЕ СИ
1
1
juja
juja
01.01.2015 23:24
Няма смисъл от психиатър с него само ще говориш и ако прецени че нещо не е на ред ще предприеме мерки това не е нещо лошо като каже някой психиатър и си мислят че е луд но не е така първо те и слушат и преценяват и от там на татко те си знаят
2
0
Мари
Мари
16.12.2014 10:29
Здравей, мило момиче, отиди на психиатър няма нищо страшно. Напротив, ще се почувстваш много по-добре, може и някакво лечение да ти предпише, някакви по-леки хапчета. Ние българите не сме свикнали с този вид лечение и ни се струва, че едва ли не сме луди, за да посещаваме психиатър. И аз мислих така, нооо преди известно време и на нашето семейство се случи да посещаваме психиатър и ето повече от години и половина го правим това и никак не съжалявам. Дъщеря ми е колкото теб и тя изпадаше в такива състояния, но се оправи и с помощта на хапчета за известно време и с разговори при психиатъра и така.Така, че това да не те притеснява изобщо. Това нищо не значи, престраши се и отиди и ще видиш колко добре ще се почувстваш и ще съжалиш, че не си го направила преди време още като те е посъветвал твоят личен лекар. Желая ти всичко добро и ще видиш как постепенно ще започнеш повече и повече дасе радваш на живота и приятелите си и на всичко останало. Успех ти желая
1
1
ОО
ОО
14.04.2014 20:57
Здравей, най-вероятно имаш така наречените панически атаки, нищо ти няма, ама всичко е на психическа основа. За психиатър мисля,
че е твърде рано, по-скоро психолог, би било добре, за да не ти си задълбочи проблемът. Няма страшно, това е често срещано, дължи се на стрес основно
2
0
Анна
Анна
19.12.2013 20:28
Щом си с направление от личния лекар няма да плащаш посещението си при психиатъра.Иди и не се безпокой,най-вероятно е страхова невроза ,вследствие на стрес и напрежение.
1
0