Ezine.bg»Споделени Истории»Здраве»Решиха, че съм за психиатър

Решиха, че съм за психиатър

Решиха, че съм за психиатър
Искам да споделя гнева си, страха си, неразбирането или каквото и да може да се нарече това, което ми се случва.

На кратко моята ситуация - на 20 години съм, работя и уча едновременно, живея с родителите си, имам си гадже и верни приятели, на които мога да разчитам. На пръв поглед всичко е наред.

Преди известно време започнах обаче да ми се появяват проблеми със здравето - замайване, липса на енергията, трудно концентриране, изтръпване на крайниците, т.н..

Отидох при личния си лекар, направих си пълни изследвания и познайте - няма нищо, оказа се, че здрава съм като пън. Ноооо симптомите не спират.

И как продължи историята - личният ми лекар ми изписа направление за психиатър, тъй като реши, че болежките ми са нервна и емоционална.

Не виждам откъде я постави тази диагноза, това са доста тежки думи за млад и прав човек.

Чудя се дали да го послушам и да си дам парите за психиатър или това са просто пълни измишльотини? Отговорете ми сериозно, наистина съм объркана от този развой на нещата.

Предварително благодаря за коментарите!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (34)

Изпрати
Нина
Нина
05.06.2015 10:02
Отивай и не отлагай. И аз така имах тези оплаквания и световъртеж. Пратиха ме на невролог и тя ми изписа "за всеки случай" едни хапчета леки анти депресанти. Изобщо не го взех насериозно и не ги пих,даже забравих за тях.

След време имах някои проблеми, които не са много сериозни, но аз някак се оказах неподготвена за тях. Изпаднах в нервна криза и не исках и да чуя за психолог и психиятър. Много глупаво от моя страна, още ме е яд на себе си, че не взех хапчетата от невролога още, нямаше да се стигне до кризата. Убедена съм.

Когато най-накрая се навих да говоря с психолог, тя ми обясни, че в живота хората са така устроени, че когато всичко им е наред, изпадат в едно монотонно състояние, което е предпоставка за сериозни неща. Затова човек трябва да си има хоби и тръпка да го поддържа и да внася разнообразие в живота му.

Както и да е, симптомите които описваш са точно тези замайване, липса на енергия, трудно концентриране. Така че не отлагай, поговори със специалист.
1
0
Ваня
Ваня
07.11.2015 20:50
Какво значи "Отивай и не отлагай" като статията е отпреди повече от 5 години. Ами, четете преди да давате съвети. Ако все още има нужда от съвет, то тежко `и.
0
0
Свети
Свети
25.02.2015 21:10
Спокоооо...аз имах същия проблем,а се оказа че имам нисък хемоглобин.
0
1
Йори
Йори
10.02.2015 19:58
Няма ти нищо,може би една беседа с психолог ще ти се отрази добре,не за да ти слижи диагноза :D по скоро да ти помогне да се справиш със стреса и напрежението...
Опитай с йога ,това също действа добре. ...
УСПЕХ И БЪДИ УВЕРЕНА В СЕБЕ СИ
1
1
juja
juja
01.01.2015 23:24
Няма смисъл от психиатър с него само ще говориш и ако прецени че нещо не е на ред ще предприеме мерки това не е нещо лошо като каже някой психиатър и си мислят че е луд но не е така първо те и слушат и преценяват и от там на татко те си знаят
2
0
Мари
Мари
16.12.2014 10:29
Здравей, мило момиче, отиди на психиатър няма нищо страшно. Напротив, ще се почувстваш много по-добре, може и някакво лечение да ти предпише, някакви по-леки хапчета. Ние българите не сме свикнали с този вид лечение и ни се струва, че едва ли не сме луди, за да посещаваме психиатър. И аз мислих така, нооо преди известно време и на нашето семейство се случи да посещаваме психиатър и ето повече от години и половина го правим това и никак не съжалявам. Дъщеря ми е колкото теб и тя изпадаше в такива състояния, но се оправи и с помощта на хапчета за известно време и с разговори при психиатъра и така.Така, че това да не те притеснява изобщо. Това нищо не значи, престраши се и отиди и ще видиш колко добре ще се почувстваш и ще съжалиш, че не си го направила преди време още като те е посъветвал твоят личен лекар. Желая ти всичко добро и ще видиш как постепенно ще започнеш повече и повече дасе радваш на живота и приятелите си и на всичко останало. Успех ти желая
1
1
ОО
ОО
14.04.2014 20:57
Здравей, най-вероятно имаш така наречените панически атаки, нищо ти няма, ама всичко е на психическа основа. За психиатър мисля,
че е твърде рано, по-скоро психолог, би било добре, за да не ти си задълбочи проблемът. Няма страшно, това е често срещано, дължи се на стрес основно
2
0
Анна
Анна
19.12.2013 20:28
Щом си с направление от личния лекар няма да плащаш посещението си при психиатъра.Иди и не се безпокой,най-вероятно е страхова невроза ,вследствие на стрес и напрежение.
1
0
Иванка
Иванка
19.12.2013 20:18
Личният ти лекар е прав,не се чуди ,отиди на психиатър и му разкажи какво чувстваш.Той ще ти постави диагнозата и ще се излекуваш.Но трябва да отидеш навреме.Не става дума за лудост , а за панически атаки. А тях ги получават и много по-млади от тебе,но това трябва да ти го обясни психиатър.
1
0
НИК
НИК
03.12.2013 04:00
А какво каза ендокринолога? В следствие на стреса и депресивните сустояния, които ми се бяха струпали в следствие на претоварената програма, още в пубертета придобих хипотероидизъм. Имах Вашата симптоматика, но нищо не ме болеше. Когато започнаха проблемите със сърдечната дейност и получих аритмия и хипертония, родителите ми ме заведоха на ендокринолог. Изследването на хормоните показа, че е нарушена функцията на щитовидната ми жлеза...Сега сум на 53 години и продължавам да се лекувам,а последствията неса никак приятни, въпреки, че имах периодина ремисия...Търсете специалисти лекари и вземете мерки по на време, ако е нужно променете и начинът си на живот, защото пренатоварването разболява. Поздрав и успех...
0
0
мимето
мимето
03.12.2013 01:49
Много е важна работата, с която се занимаваш в момента. Ако си подложен на стрес, прекарваш дълго време на затворено и пред компютър, ако съня не ти достига съвсем нормално е да имаш такива симптоми. Това, което изброяваш е характено за хора, работещи на компютър, и на мен ми се е случвало, на приятеля ми също, и двамата прекарваме поне по 10 часа на ден пред компа без да си почиваме кой знае колко. Не ми се вярва да си за психиатър, но ако искаш да си по-спокоен отиди. Щом доктора ти е казал, нищо не губиш, освен разбира се парите, които ще ти коства това. Замайването е чест симптом на прекомерното стоене пред монитора, изтръпването може да се дължи на заседнал начин на живот, на недостатъчно вода, пий повече течности, това много помага, храни се правилно, спортувай, гледай да не се претоварваш. Това мога да ти дам като съвет. Дано се оправиш.
1
0

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: