Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Да запазя ли третото си дете

Да запазя ли третото си дете

Да запазя ли третото си дете
Здравейте. От няколко дни съм притеснена от един факт, който сам по себе си е хубав, но мен би ме поставил в мизерно положение. Имам добро семейство и съпруг, който обичам. Разбираме се добре. Имаме две деца.

Преди седмица разбрах, че отново съм бременна.Изпаднах в паника, защото финансовите ни възможности не са големи и ако родя това дете го обричам на мизерия.

В същото време със съпруга ми обичаме децата,но едно трето дете в семейството би намалило и без това мизерните ни средства за съществуване.Говорихме двамата, защото решението дали да го оставя трябва да е общо.

Не знам как да постъпя, да го оставя ли или да го махна. Ако имахме по - добри доходи не бих се замислила, но при това положение не знам какво да правя.

Раздвоена съм и тъжна в същото време. Искам го, но не мога да го родя и да го обрека на мизерен живот, то с нищо не е виновно.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (36)

Изпрати
Котенце
Котенце
09.12.2015 16:37
В семейството ни сме 4 деца но по голямият ми брат живее в София но все пак мисля че трябва да запазиш детето
1
1
Ваня
Ваня
02.09.2015 23:56
Да дававм съвет днес вече е късно. По-добре кажете какво направихте. След това, бих коментирала. Ако статията беше нова и проблемът беше на дневен ред, също бих коментирала, но при положение, че е минала близо година, е излишно.
3
0
мария
мария
02.09.2015 22:19
На това дете още като се е заченало късметът му е определен! Това е лично ваш избор, но това може да е звездичката на семеѝството или може да ви донесе не мизерия а един по щастлив живот. Аз бих го родила!Дори и без мъж...
1
0
Обичаната
Обичаната
05.08.2015 11:49
Аз имам три момчета,третото дете не беше планувано и аз исках да го махна,но разбрах твърде късно и сега не съжалявам!!!Само мъжа ми работи и не разполагаме с кой знае какви доходи,но децата не са лишени от нищо,всичко им се купува каквото са поискали!!!Трудно е,но не е невъзможно!!!Не го махай!!!!Дори смея да твърдя,че са задоволени с всичко и се справяме доста добре!!!Имат повече дрехи и играчки от хората с по едно дете!!!!А вече започнаха и тарети и телефони да искат,но и затова мъжа ми им угажда,та мисълта ми е имали желание и начини се намират!!!Давай смело
6
1
Диди
Диди
18.07.2015 22:20
а за презервативи или за контрацепция като цяло да си чувала?!
3
12
нанна
нанна
21.04.2015 15:41
тази статия е доста стара...... детето сигурно е ученик вече...
4
3
тя
тя
11.03.2015 15:13
На 20 години забременях. Не можех да бъда с бащата на детето. Махнах го защото щях да съм "бедна самотна майка и детето ми щеше да страда"......
Сега съм на 45 с пари но.... без дете.....докато съм жива ще се проклинам.
Може да прозвучи банално, но съм научила едно нещо в живота, а именно приемай с отворено сърце това, което Господ ти дава без да мислиш за последствията. Тогава Той Господ ще ти помага нещата да се случат както трябва. А и в крайна сметка кое е по важно за да си щастлива? Да имаш пари, които да си харчиш безцелно на воля или да имаш дете, което да осмисля живота ти, макар че няма да ти е единственото???
14
0
Сиси
Сиси
07.03.2015 15:06
Остави детето да се роди-това е един нов живот, една нова надежда! Няма да съжаляваш за това-цял живот ще ви носи радост.
7
0
ная
ная
23.10.2014 22:11
слушай себе си. сърцето си, интуицията или каквото и да е. слушай себе си.
днес си богат, утре - беден!
днес си здрав, утре - болен!
или обратно....
Не мисли за това какво може да е, или да не е.
Мисли какво чувстваш!
2
0
Roza
Roza
13.01.2014 16:39
Лошото е, че ако наистина нямате възможност да имате още едно дете, трябваше да помислите малко по-рано за това, и да не допускате да се стига до настоящият момент. Истина е, че толкова много хора искат да имат, а не им се "дава". Сигурно не е лесно да решите и дано никога не съм на ваше място, но помислете освен за всичко останало дали няма да извършите убийство чрез аборт. Знаете ли как са прави това? Поинтересувайте се! Има клипове качени в нета по въпроса. Ще бъдете потресена как за да го извадят го нарязват на парчета в утробата и го вадят на части. После помислете отново за вас и вашите деца, съпруг, отговорности и дали ТО трябва да плати с живота си за вашите грешки. Съжалявам, бих искала да ви подкрепя, не ви осъждам, просто споделям мислите си по въпроса и дано вземете най-доброто решение за да не изпитвате угризения след това. Макар в голяма част от подобни, но не съвсем случаи(защото вашето семейство е хубаво, и вие имате още нещо, което не всички могат да постигнат въпреки усилията си) да съм "за" аборта пред това, децата да бъдат бити, да тънат в мизерия и нищета, да им се подиграват за щяло и нещяло, "възпитавани" от някакви изроди, които не са си преценили живота или пък да пълнят домовете с още нещастни деца. Успех!
4
1

Рейтинг

4
Общо гласували: 8
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: