Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Искат да ни отнемат нашата дъщеря

Искат да ни отнемат нашата дъщеря

Искат да ни отнемат нашата дъщеря
Здравейте, моята история е следната. Живея с приятеля си вече 11-та година. Той има дъщеря на 12 години от предишната си приятелка, която вика на мене мамо. Но проблема е следния - тя биологичната майка няма развод с бившия си мъж и детето се води на него. Биологичната майка живее от 10 години в Италия нито веднаж не е потърсила детето аз и биологичния баща, но не законен се грижим за нашата дъщеря.

Сега в един момент след близо 11 години социалните идват и искат да я дадат на законната и баба, която също 11 години не я е потърсила, но детето не иска да отива при тях, както и ние не искаме да ни я вземат. Кажете ми какво да направя. За съд и дума да не става, питахме, казаха ни, че ще ни отнеме поне 5 години понеже така наречената законна майка не иска да идва. Та тя ще навърши пълнолетие и просто няма смисъл.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
one
one
22.02.2014 11:27
Моя приятелка има подобен случай и т.к тя не е много на ясно с правните въпроси, аз се консултирах с адвокат от нейно име. Първия съвет на адвоката беше, че тя и приятеля и бащата на детето трябва да сключат брак. Това давало на съда да ги счита за сериозни. Трябва да се направи ДНК тест и да се заведе дело за попечителство. Но има и едно лошо нещо ако тази майка реши след време да си вземе детето, тя винаги може да си го поиска. В един коментар по-долу беше написано, че детето има право на желание, да това е така и е от голямо значение да се определи на кого да се даде детето.
Желая Ви успех.
0
0
Иордан Димитров
Иордан Димитров
22.02.2014 11:02
Детето когато навърши 10г. има право да бъде изслушано в съда.Доколкото разбирам детето е на 13г. и се взима под внимание неговото желание.
1
0
боби
боби
22.02.2014 10:37
Трябва да се отиде при адвокат.Или да се уговорите нещо с биологичната майка детето да остане при вас и да направите нещо като договор за да няма проблеми поне до 18 години.
0
0
Ели
Ели
10.02.2014 17:43
Според мен - трябва да заведете дело срещу тази жена - биологичната майка на детето , Така направи моята....бях на 10 и от социалните служби 10000 пъти идваха у нас . За да разберат какви условия МИ предоставя жилището на мен , също така и при баща ми бяха , но винаги при такива обстоятелства и съда и социалните служби взимат решение на базата от думите на детето !!!! Аз бях на 10 години , 2 пъти съм ходила в съда и в социалните служби и тропах с крачета,че искам мама и повече да не ме питат ! И така и стана ! Просто е важно, ти която не си му биологична майка ,да покажеш , че това теб не те притеснява и че можеш дадеш нужните условия и усилия да порасне това дете ! Много лошо впечатление би направила ако ти поемаш инициативата за разговор и за разрешение на проблема пред който и да е органи на реда ! Поговори с твоя приятел и вземете правилното решение! Само и единствено бих ви помолила да споделяте всичко с това дете,то винаги да е наясно за вашите отношения по между ви , и отношенията на баща му спрямо биологичната му майка...и ако се стигне до съд , не падайте духом а се изправете с пълна сила пред проблема , защото не бива едно невръстно дете да вижда най-силните и големи хора в живота му , да се предават и да изпадат в дупки ! Защото при мен така се получи ! Надявам се , че с малкото информация съм помогнала ! Успех и дано всичко се нареди !
1
0
Eliza
Eliza
10.02.2014 15:50
Как да не може да става дума за съд??? Има блестящи адвокати! Завършила съм право и не говоря просто ей така! Нека Ви отнеме колкото е нужно време! И в България има справедливост.
6
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: