Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Искам дете и трябва да направя своя избор

Искам дете и трябва да направя своя избор

Искам дете и трябва да направя своя избор
Здравейте. Имам големи колебания, а трябва да взема важно решение. За това искам да ви помоля за вашето мнение, как бихте постъпили вие на мое място. Като имам различни гледни точки, може би ще ми бъде по - лесно да реша.

Аз съм на 30 години и вече ми е време да имам дете. Имам връзка с двама мъже, като и двамата ги харесвам. Но те са толкова различни. Колебанието ми е кой да избера и да създам семейство.

Единият може да ми подсигури на мен и на детето добри условия за живот, тъй като финансовите му възможности са доста големи. Той е мил и внимателен, но ме оставя да се справям сама със всичко, след като е подсигурил всички финанси.

Другият пък е пълна противоположност. Непрекъснато се грижи за мен и поема всички отговорности. Двамата живеят в различни градове.

Честно казано, аз ги харесвам и двамата, но трябва да избера един от тях.

Разкъсвам се от противоречия. Ако сега сгреша в избора си, може би цял живот ще ме терзае мисълта за другия.

Ще съм благодарна на тези, които споделят мнението си, за да съм сигурна, че ще направя правилния избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Владимир
Владимир
15.04.2015 14:25
Раждането на дете е огромна отговорност.Като се има в предвид,че децата се възпитават с примери за подражание,трябва да прецените ,с кой от двамата ще се справите по добре. И не на последно място е образованието. Това е най големия проблем на държавата: Лошо възпитани и много зле образовани деца. Ако е само за самото раждане,няма значение с кого ще заченете поредния нещастник.
0
0
Adriana
Adriana
03.01.2014 12:02
Любовта не е сделка. Трябва да решиш само със сърцето си, просто да знаеш, че точно това е човекът за теб и искаш да си с него цял живот. Иначе на твое място бих избрала човека, който е по-грижовен, дори и да няма много финансови възможности. Защото парите са преходни, днес ги има, утре ги няма. А семейство са гради с любов, доверие и разбиратество.
2
0
rainbow_katya
rainbow_katya
30.11.2010 19:56
Напълно съм съгласна с мнението на НИ, само бих добавила, че в този случай, когото и да избереш, ще сбъркаш. Не искам и нямам право да те съдя, но ти все пак искаш различни мнения, ето и моето. Ти явно си объркана и не можеш да вземеш решение, но мен ми се струва, че е леко цинично да искаш подобен съвет, и то от непознати. Действително дилемата е голяма - ти харесваш и двамата, значи не обичаш нито единия, нито другия. Ако не е толкова спешна тази бременност, моят съвет е:изчакай още малко, пък може да срещнеш Истинския. Но, както обикновено става в живота, или сме в напреднала бременност, или детето вече е факт, когато осъзнаем, че искаме друг, конкретен мъж, да е негов баща - с една дума - как е можело съвсем малко да почакаме и...Пожелавам ти много щастие и любов, каквото и да предприемеш. И не приемай становището ми като конфронтация - в случая, и аз искам да помогна, ако е възможно. Успех, мила.
0
0
НИ
НИ
30.11.2010 04:01
Аз пък не виждам за къде пък толкова си се разбързала. Какво като си на 30 години ? Животът е пред теб. Всичко си идва едно след друго по реда. Имаш връзка с двама мъже, а май никого от тях не обичаш. Иначе нямаше толкова да се чудиш. Звучиш ми така, сякаш ще сключваш някаква делова сделка. Те децата много лесно се правят, но проблемите идват после, ако няма любов в семейството. В действителност любовта е по-могъща сила от парите, но за съжаление хората го осъзнават, когато стане вече късно. Желая ти да намериш истинското щастие.
0
0
Мишел
Мишел
28.11.2010 23:15
В животът няма 100 процента гаранции за нищо. Възможно е нещо да се случи с избранника Ви например. Така, че винаги трябва да има и план Б, че и план В. По-добре изберете по-заможния мъж, тъй като в живота почти всички ядове идват заради парите. От друга страна заможните мъже почти винаги изневеряват рано или късно и съпругите им преглъщат. Но пък с другия може да си имате някой, който постоянно ви се мотае в краката, и да трябва хем да работите много, хем да се оправяте с домакинството, макар и с помощник. Най-добре изберете само със сърцето си, пък каквото дойде.
2
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: