Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Детето ми не иска да контактува с никой

Детето ми не иска да контактува с никой

Детето ми не иска да контактува с никой
Здравейте.Повечето истории са свързани с лични преживявания и емоции. Аз искам да споделя нещо, касаещо моето дете, което наистина ме тревожи. То е на 4 години. Не иска по никакъв начин да контактува с други хора.

Старая се да го събирам с негови връстници за да може да си играе с тях. Но за изненада, то не обръща внимание на никого. Отказва да контактува. Винаги се усамотява и си играе сам. Намира си занимания, не досажда на никого, но и не търси ничия компания.

Притеснена съм. Виждам как другите деца, макар и да не се познават се заиграват, говорят си, забавляват се. Дали детето ми не се чувства изолирано и самотно.

Обгърнали сме го с много любов. Дали не трябва да направя нещо, за да му помогна да излезе от тази самоизолация ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
pedagog
pedagog
08.10.2013 17:24
Детето на детска градина ходи ли? Ако не ходи, това е една от причините, въпреки че се опитвате да го социализирате, то все още е край вас и това може да го притеснява. Пуснете го на детска градина, там ще се социализира. Дори да плаче, това ще е една от съвсем нормалните реакции.
Ако ходи на детска градина и въпреки това е асоциално, просто опитайте да го занимаете с нещо, което не е за неговата възраст, а например за предучилищна, така ще разберете дали то е по-напреднало и просто другите деца не са му интересни.
0
0
Razlichna
Razlichna
29.09.2013 21:09
Заведете го да му видят аурата, може да е дете-индиго. За тях е характерно да са необщителни, освен ако случайно не попаднат в компанията на себеподобни. Дори и да не е точно индиго, все пак е от децата на новото време, вероятно е надраснало връстниците си. Работила съм като детски аниматор и с очите си видях такова дете, само че беше момче на 8 години. Той винаги се отделяше от другите деца и не участваше в общите игри. Стошеше си сам и рисуваше разни галактики и говореше за паралелни вселени. Колежката ми хич не го харесваше, а на мен ми беше много интересен. Това е нормално и ще се раждат все повече такива деца.
0
0
МК
МК
31.08.2013 11:46
А Вас говори ли? Това с аутизма е малко поредната лекарска параноя. И измежду децата има интроверти и не виждам защо трябва да се счита за нещо страшно. Един вид децата, които не се интересуват от глупостите на връстниците, се заклеймяват за психично болни. Ако беше на 15 и не се интересуваше от чалга и футбол, също ли щяхте да му търсите "специалист". Ако може да комуникира нормално, го оставете да си живее както иска.
1
1
Нели
Нели
20.03.2011 14:13
Потърсете професионално мнение, възможно е детето ви да страда от аутизъм, не се бавете. Успех.
2
0
Lqlqlq
Lqlqlq
10.11.2010 22:41
Според мен проблемът идва от самите вас. Ако детето е претърпяло някаква психическа или да има някаква по сериозва физическа травма, това може да повлияе на поведението му. Как са взаимоотношенияте със съпругът ви ?

Ако няма подобни травми и всичко у вас е наред, по добре потърсете помоща на съответният психолог.
0
0

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 4
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: