Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Как да си върна детето

Как да си върна детето

Как да си върна детето
Здравейте. Аз се казвам Гери и съм на 24 години. Когато бях на 16 години се запознах с Димитър. Прекрасен 26-годишен мъж, с чувство за хумор.

В началото всичко вървеше чудесно. Той беше много мил и внимателен. Много скоро забременях. Преместих се да живея при него и родителите му.

Димитър започна да проявява натрапчива ревност. Биеше ме всеки ден, обиждаше ме, подиграваше ми се. Живеех в един ад. Търпях това цели две години.

Но виждайки, че тормозът се пренася и към детето ми аз не издържах и се изнесох. Последваха безброй заплахи. Принудих се и заминах да работя в чужбина.

Бях принудена да оставя детето на свекърва ми. Тя обаче след един месец започна да отказва дори да говоря по телефона с малкия. Той не искаше да чуе дори гласа ми.

Мислех, че като ме види когато си дойда в отпуск нещата ще са нормални. Но уви. Явно така му бяха въздействали, че то не искаше да ме погледне. Болеше ме сърцето.

Питах се какво направиха с детето ми, та така го отчуждиха. Какво ли са му говорили срещу мен.

Моля ви, дайте ми съвет как да се справя със ситуацията. Към кого да се обърна за помощ ? Раздвоена съм.

Не мога да взема детето с мен в чужбина, а искам то да не забравя майка си, сякаш тя не съществува.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Вероника
Вероника
31.10.2010 10:29
Съчувствам Ви, но в случая трябва да си намерите добър адвокат, да подадете дело за развод и при делата да се уточнят и нещата с детето. За съпруг, който Ви бие и се подиграва с Вас не бива да съжалявате. Жените се борят със зъби и с нокти за съпруг, който се държи добре с тях, има висок пост и издържа и тях и децата, без да се налага те да работят. Гледайте напред и си намерете нов партньор, който да Ви разбира и да Ви помага, но повече не разписвайте. Опитайте се да поговорите със свекървата и с бащата на детето си, за да може да се постигне някакъв поносим компромис за контакт с детето. Щом като не можете да говорите с детето даже и по телефона, няма да им пращате и никакви пари или подаръци. Щом минат няколко месеца или години, те сами ще ви потърсят. Знам, че ще Ви е много трудно, но е така - бракът и раждането на дете са риск и в много случаи не създават щастие. Бъдете силна и се грижете за здравето си.
0
0
bibi_miro
bibi_miro
09.10.2010 20:02
Може би е трябвало да осмислите нещата по-добре, преди да оставите детето си и да заминете за чужбина ? Ще си кажете:не ме разбират, аз бях бита и тормозена. Но не е така, защото по принцип правим компромиси за себе си, а когато става въпрос за детето ни, би трябвало да направим двоен компромис. Ясно е, че са промили мозъка на детето Ви. Може би е трябвало да се обърнете към Съда за да, а това, че нямате възможност да го гледате в чужбина, въобще не е оправдание. Не ме разбирайте погрешно, не ви упреквам, но ако искате да вземете детето си, то напрвете го. Все пак сте майка. Успех.
1
0
Антон Радославов
Антон Радославов
06.10.2010 13:53
Просто вземи детето си и го гледай. Ти си майка. Щом не можеш да го вземеш в чужбина, намери работа тук. Детето е най-уязвимо и податливо на влияние сега. Има нужда от майка си. След години ще бъде късно.
1
0

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: