Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Тя настройва детето ми срещу мен

Тя настройва детето ми срещу мен

Тя настройва детето ми срещу мен
Здравейте. Искам да споделя с вас за нещо, което ме вбесява и може да се отрази зле на брака ми. Проявявам търпение и толерантност, но вече чашата прелива.

Омъжена съм от 5 години и имаме детенце на 4. Живеем при родителите на съпруга ми. Свекърва ми непрекъснато настройва детето срещу мене.

За нея аз съм некадърна за нищо, ругае ме пред детето. Говори му, колко аз съм безотговорна и то е защото не го обичам. Нали си представяте какво става в душата на това малко създание.

Мъжът ми пред мен казва, че е на моя страна, но пред майка му не смее да каже нищо. Не зная колко ще издържа, а пък нямаме възможност да живеем самостоятелно.

Опитвала съм да говоря с нея, но тя казва, че си е в къщи и ще прави каквото иска. Че детето и е внуче и ще го възпитава както намери за добре.

А аз не съм ли си в къщи ? Това дете не трябва ли да бъде възпитавано от родителите си, а не от баба си ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Потребител#308104
Мъжът ми също настройва дъщеря ми против мене, защото след три години тормоз и пиянство, аз реших да го оставя, а той реши да си отмъсти чрез детето ми. Това е не човешко, толкова несправедливо и гадно, но всеки си плаща за всичко
0
0
гиги
гиги
24.06.2016 12:37
Ох,като прочета или чуя за нещо такова,направо полудявам!!!!Как може да стоите и да търпите подобно нещо?!?!?!И стига с тия оправдания,мъжът ми мълчи!Или "как ще се оправим,ако се изнесем"?Ами ще се оправите,както всички други хора се оправят!!!!Решението е във Вас самите,а не в писане по форуми!!!
2
0
Роза
Роза
21.03.2011 18:26
Леле, мила, никак не ти завиждам, скоро май и аз ще се окажа в твоята ситуация. Няколко неща ще ти кажа:
чувала съм, не от опит, но знам, че никога не трябва да се дава ултиматум на мъжа - майка ти или аз - въпреки всичко тя му е майка.
Не знам как, но оправяй бързо нещата, защото от това най-много страда детето ти. Една позната буквално полудя заради скандали между баба й и майка й, прекъсна училище, блъскаха я с хапчета, трудно се излекува, просто не беше наред.
Друга приятелка, настроена срещу баща си от баба си (т.е. тъща-зет) никога не е казвала на баща си татко - само по име го вика, а е вече голяма и не е да кажеш да не е живяла с него и да й е чужд. Същата тъща е настроила другата внучка срещу майка й и пак същата история - детето вика на майка си по име.
Не ми се мисли направо, аз много се наплаших като ги разбрах тези неща.
Каквото и да правиш - внимавай за здравето на детето си, то ще страда най-много, а няма да разбере, че баба му е лошата. За него това е просто баба.
0
0
mgn59
mgn59
09.03.2011 16:00
Не знам какво е да живееш при свекърва тъй като аз не съм живяла, но ще ти дам един съвет. Ако свекъра ти и съпруга ти са безучастни към вашите проблеми със свекърва ти, коза остава в теб. Издебни удобен момент когато ги няма и и дай урок и ще видиш, че след това ще спре да се обажда където не и е работата. Аз бих постъпила така с такива гадни свекърви. Успех и горе главата. И запомни, всичко в такъв момент зависи от теб - не се предавай.
1
0
Маргарита
Маргарита
07.03.2011 14:40
Направи всичко възможно да живеете самостоятелно, да не зависите от родителите на съпруга ти. Така ще е най-добре и за вас и за тях.

Но никога не забравяй, че те са му родители.

Била съм снаха, предстои ми да стана свекърва, знам за какво иде реч.
3
0
Соня Михайлова
Соня Михайлова
04.03.2011 10:05
Мила приятелко, аз бях в твоето положение дълги години и прекрасно те разбирам. Свекърва ми беше същата вещица. Постоянно ме тормозеше за всичко. Изкарваше ме мързелива, некадърна да гледам децата си, постоянно ме клеветеше на съпруга ми за щяло и нещяло. Много пъти у дома се вихреха скандали по нейна вина. Аз и до сега не мога да се отърся от вмененото ми от нея чувство, че съм виновна за всичко, което се случва у дома. Тя сега е мъртва, но и от отвъдното успява да смущава съня ми. Съветът ми към теб е, отрано да успееш да отвоюваш независимостта си в семейството. Трябва да те ценят - всеки човек има право на това. Спечели съпруга си на твоя страна. Аз поне това бях направила. Той не вземаше страна в кавгите ни - видя, че тя не е права. Ако трябва, вземи радикални мерки - отиди при майка си с детето, постави й условие да не се меси, свекървата. Аз след дълги години съвместен живот с това чудовище стигнах до извода, че всяко семейство трябва да живее самостоятелно за да има мир и спокойствие.
1
0
Анна
Анна
03.03.2011 23:10
Това е една позната и уродлива картинка - безочливост, нахалство и безпардонност в семейството. Блъфирайте, кажете на Вашата мила свекърва, че ако нейното поведение не се промени веднага и не Ви се извини, това ще има сериозни последици, например може ще се изнесете от там, да се стигне до развод (а може би тя точно това иска) и да заведете дело срещу нея за нанесени нематериални щети. Не може да има семейство, щом като някой си е решил да си прави каквото си иска, да не се съобразява с другите и да му е все едно, че те страдат и децата не се възпитават в уважение към майка им. Не се примирявайте с това положение - говорете сериозно със съпруга си, поставете го под натиск, търсете, ако трябва помощ от медиатори, адвокати и т.н. В краен случай се разведете и си възпитавайте детето сама. Бих посъветвала младите момичета никога да не се съгласяват да живеят заедно със свекървата - това означава стрес и ядове. Какъв съпруг може да бъде този мъж, който хем няма да защитава жена си, хем не може да осигури самостоятелно жилище и достатъчно пари, хем пък иска да има и дете и семейство ? Такъв мъж не става нито за съпруг, нито за баща - това е само едно недоразумение на природата.
4
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: