Баба и внучка

Баба и внучка
На 20 години съм. Винаги съм имала много добри отношения с баба ми. Но последната година – две сякаш нещо става с нея. От нема и къде ме пита как съм и започва да ми говори само за братовчедка ми.

Вярно, че те живеят в една къща, но аз също контактувам с нея и имам нужната информация, дори повече отколкото баба ми предполага.

Тормози ме тази незаинтересованост към мен и моите проблеми. Огорчена съм, но не мога да кажа на баба ми нещата директно. Страхува се да не я обидя, въпреки всичко аз си я обичам.

Всичко това ме кара да се чувствам некомфортно. В повечето случаи се дразня. Сигурно ви е странно, не съм егоист, но все пак мисля, че и на мен ми се полага бабината обич.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (30)

Изпрати
Tina
Tina
13.09.2013 13:32
Според мен е склероза.
0
0
просто една
просто една
12.09.2013 22:51
С времето ще свикнеш с това отношение.Приеми го и да не ти пука!
2
0
Enjell
Enjell
12.09.2013 09:25
Мило момиче повечето хора те съветват да си излееш душата през баба си ! И да съм съм съгласна с това ,направиго защото един ден нея няма да я имам вече а на теб това ще ти тежи като воденичен камък!Повярвай братовчедка ти ти е изиграла лоша шега просто нещо е говорила против теб на баба ти за да се учожди по този начин .Дори бих те посъветвала да застанете с братовчедка си пред баба ти и да си поговорите трите.Тя също трабва да разбере в крайна сметка що са хора сте и двете! Преди доста години бях в подобно положение като теб.Имах дядо който мреше за братовчед ми , а мен и сестрами игнорираше търсешени само за да му помогнем с нещо.Аз просто престанах да ходя в тях но много ми тежеше това че съм пренебрегната,сестра ми беше различна тя продължи да ходи при него тя умее да се преструва добре/все пак е актриса/ и това ,че я игнорират не я дразнеше много .Но минаха години и дядо ми се разболя и тогова разбрах че ще изпусна момента да си излея душата .А на него не му пукаше особенно че не ходя в тях дори ме оплюваше пред хората че не съм му помагала.Но както и да е отидох да го видя не че ми се зарадва де ,но аз си излях душата и му казах как сме се чуствали аз и сестра ми толкова години.В крайна сметка разбрах каква е истината ,преди години от домът ми е изчезнал предмет със сантиментална и антикварна стойност /той е бил войник във втората световна война и пазеше един пистолет от тогава/та братовчет ми ме е наклепъл че съм го взела аз /защото честно казано аз най често си играех с него почиствах го и го смазвах /.Имах малко време ,но успях да му докажа че пистолета е взет именно от братовчет ми и продаден .Върнах пистолета струваше ми 500 лева но го откупих занесох му го ,той нямаше думи /сега тази антика е моя /.Но аз спя спокойно защото изясних нещата с дядо ми /лека му пръст/Направи същото и така ще сте спокойно и двете , а може би и трите знае ли човек! Успех !!!
0
0
Вера Бояновска
Вера Бояновска
12.09.2013 09:08
Бъдете сигурна, че бабината обич я имате, баба съм на две внучки и го зная със сигурност.Бъдете сърдечна с баба си и никога не подлагайте обичта й към вас на съмнение.
0
1
Mariqna
Mariqna
11.09.2013 21:19
Щом живеят в една къща,са се сближили повече и е нормално да говори за нея. Възрастните хора стават и малко егойсти..не всички,но повечето. Мисля че можеш да й споделиш,за проблема,че те игнорира и говори за братовчедката ти,а ти си и внучка също. То любов не се иска,тя се получава,или не ходи там или й прости или избълвай това което те тормози. И спокойно,тя те обича,но си говори за тази която епред очите й по-често.
1
1
петя
петя
11.09.2013 20:27
не се съмнявай в нейната обич, това е от възрастта... грижих се за една леля, много културна у възпитана жена, което винаги ме е харесвала... почина миналата година. имаше моменти, в които не беше справедлива и дори ме караше да страдам и други, в които го осъзнаваше и се извиняваше... живееше все по-често в миналото и в един свой нереален свят. познавам и други като нея, с алцаймер или просто все по-възрастни... не го правят нарочно, не се сърди!
0
1
Боби
Боби
11.09.2013 11:31
С най-добри чувства ще те попитам дали си сигурна, че баба ти няма някакъв вид деменция, дори и в начален етап. Това може да е причината да говори за братовчедка ти, защото нея вижда най-често, а теб да поздравява "служебно", понеже си и познат човек, но не помни колко близки сте били.
0
0
ДД
ДД
11.09.2013 09:08
С извинение към другите,коментирали,но не сте прави.И моята баба остаря./Вече не е сред нас,лека й пръст!/И моята братовчедка живееше при нея,а аз на 100 км,виждах баба си и дядо си само ваканциите.Но въпреки всичко винаги,дори и от разстояние чувствах тяхната огромна обич,показваха я по всякакъв начин.До края.Според мен,мило момиче,братовчедка ти е така наречената любима внучка,не ти.Може би ще ти стане тежко от тези мои думи,но това е моето мнение.
2
0
МК
МК
31.08.2013 11:21
Извинявай, че ще го кажа, но, след като си на 20, баба ти не е първа младост и започва да изкукуригва. Нормално е, аз съм гледан като малък предимно от баба ми и дядо ми, много ги обичам, обаче възрастта си оказва влияние. Просто й приемай държанието, защото не го прави нарочно, за да те огорчава, а буквално толкова й е акълът и се радвай докато е още жива.
0
0
Sun
Sun
25.04.2011 10:50
В случая е нормално това отношение към тебе от нейна страна, защото все пак те живеят двете. Съветът ми е да й предложиш да излезете на кафе, далеч от братовчедка ти и да й споделиш, че я обичаш и много държиш на нея. Според мен е редно да й кажеш всичко, което чувстваш, включително и това, за братовчедка ти. Според мен ще те разбере, все пак ти няма да й го кажеш троснато, а спокойно. Направете един дълъг разговор, където да си излееш всичко и ако тогава тя не се разчувства или няма резултат, тогава наистина означава, че вече няма чак такива чувства към теб, колкото към братовчедка ти. Успех.
0
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: