Ах, тези свекърви

Ах, тези свекърви
Бременна съм и вече съм в 9 месец, скоро трябва да родя. Това, което ще споделя с вас по всяка вероятност на някои ще им се стори прекалена чувствителност, но какво да направя ?

Още от сега се притеснявам как ще се разбера със свекърва ми относно гледането на детето. Тя е много проста жена и все ми говори за някакви бабешки работи. Аз искам да си гледам детето, както аз реша.

Дори ме изнервя, когато сега преди раждането започва да ми говори разни врели не кипели. Мъжът ми се опитва тактично да и каже, че ние двамата с него ще се справим, но тя си знае нейното.

Дали с поведението си няма да ми попречи да изживея като нормален човек това човешко щастие ? Какво да правя с нея, като тя от дума не разбира ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
маги
маги
14.07.2011 20:54
Ами, все пак тя ви мисли доброто така, че се замислете дали не търсите съчката в окото на другите, а не виждате гредата в собственото си око. Мисля, че не е толкова проста жена, щом е отгледала син, възпитан, в когото вие сте се влюбили. Ами правете компромис за да може да живеете в хармомония и вие ще бъдете майка.
2
3
rumi
rumi
05.05.2011 20:54
Решението е много просто - вместо да се оплаквате колко проста жена е и как не може да я понасяте, вие със съпруга ви сте семейство, отделете се от тях, и отглеждайте детето по вашите стандарти.
За да изживеете като нормален човек всяко човешко щастие. Заедно с щастието трябва да поемете и трудностите. Иначе не е изживяване, а използване.
1
0
Ерика
Ерика
30.04.2011 23:48
Понякога обаче бабешките работи, съчетани с житейски опит съвсем не са лоши работи, даже може и да са по-добри от модерните и скъпите неща, с които са пълни магазините и които имат много странични действия. Със свекърва така или иначе е трудно да се живее, защо се съгласихте на такъв вариант ? Не мога да си представя как ще се разбирате за в бъдеще, щом като Вие окачествявате свекървата си като много проста жена. Най-добрият учител на всички ни е животът, а най-важното условие, за да могат да живеят хората заедно, е взаимното уважение. Когато няма за база взаимно уважение, както и разбирателство за финансите, то тогава съвместният живот се превръща в ад и става невъзможен. Свекървата все пак ще бъде и една щастлива баба - дайте и възможност и на нея да си изживее бабешко-бебешко щастие, особено щом има желание за това! Много скоро ще се убедите, че животът с малко дете е много труден и изтощителен (бебоците обикновено не искат да спят по 7-8 часа на нощ, а са будни и ревящи на всеки един-два часа) и че всяка помощ от баби, желаещи да помагат, е добре дошла.
0
0

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: