Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Защо свекървите са толкова лоши

Защо свекървите са толкова лоши

Защо свекървите са толкова лоши
Здравейте приятели, четящи написаното в този сайт. Може би ще кажете, че има хиляди като мен. Сигурно е вярно. Но нали знаете, за всеки неговият проблем е най-голям и най-важен, защото засяга точно него.

Омъжена съм от 5 години и сега съм на 28. Мисля, че това е една разумна възраст, когато човек трябва сам да се справя с житейските си проблеми, без значение малки или големи са те.

През целия ми живот на омъжена жена, свекърва ми не ни оставя да вземем едно самостоятелно решение. Меси се и то грубо във всички наши неща, докато не наложи своето мнение.

Когато се роди детето докато не наложи името, което тя харесваше не миряса. А това е все пак нашето дете. Мъжът ме се мъчи да и се противопоставя, но не грубо, не иска да я обиди. Все пак тя му е майка.

Горкият ми свекър явно с годините се е отказал да и противоречи. Той просто е една безгласна буква. А е толкова добър. Споделяла съм с него, че нейната намеса в живота ни ме вбесява, но и той не може нищо да стори.

И какво се оказва на края. Тя ни върти всички на малкия си пръст, разваля ни отношенията с мъжа ми, а ние не можем нищо да направим. Правила съм опити и с нея да разговарям тактично, но уви, никакъв резултат.

Винаги обяснява, че е за наше добро. Но тя не знае кое е добро и кое не за нашето семейство.

Нямаме бурни скандали, но тази тиха война вече ме уморява. Готова съм да излезем на квартира, но да се спасим от този ад. Това се отразява и на отношенията с мъжа ми. Нашите спорове са все заради майка му.

Ако има свекърви, които четат написаното от мен, знайте мили дами, че вашите деца имат нужда от самостоятелност. Не им се бъркайте в живота. Нека сами добиват житейски опит, макар и понякога да грешат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (9)

Изпрати
Аз
Аз
03.05.2015 21:25
Ми, като имате нужда от самостоятелност, изнесете се! Да не си се хващала с мамино синче!
3
1
Рени
Рени
22.12.2013 18:39
Аз имам две снахи. Имам и внучка.Но до ден днешен не съм си по зволила да им се бъркам в семействата.Затова имам добро отношение и от тяхна страна.И още един плюс!Не живееме заедно.Ако се изнесете и започнете да живеете сами Мисля че семейството ВИ ще се запази
7
0
директна
директна
22.12.2013 17:59
И аз съм свекърва,но през ум не ми е минавало да се меся в живота на децата си.Не мисля ,че месейки се ставаме по приятни и обичани.Все пак вие сте големи хора,самостоятелни,имате дете....Махайте се докато е време...С годините няма да става по добре...Явно свекърва ти е неконтролируема властна натура..И ако имате син...внимавай...не бъди като нея някой ден
7
0
ROSEN
ROSEN
20.12.2010 13:28
Отрова.
2
0
cvete
cvete
20.12.2010 13:13
Само си представи как тази ситуация не се променя с години и години напред и ще вземеш правилното решение. Животът под наем не е лек, но колко струва отношенията и здравето ви: все пак повечето болести са причинени от стрес. Живей собственият си живот, а не този на другите.

3
0
GalinaPJ
GalinaPJ
16.12.2010 11:49
История позната до болка. Тъй като преди години загубих брат си, не посмях да се разведа, единствено за да не увелича болката на майка си и баща си. Днес след още толкова години съм сигурна, че съм сбъркала, но уви. Та годините със свекър или свекърва бяха 12 - заедно, след това сами, но само привидно - те се изнесоха на село, но по два три пъти в месеца задължително при нас за по 2-3 дни. И като краен резултат - все по-често се чувствам като самотна майка с три деца - защото ние имаме две дъщерички. Но истината е, че съм самотна. Днес децата ми са на прага на своя самостоятелен живот и единствено, за което си мисля - как изобщо ще живея с това голямо дете до себе си и не е ли крайно време да помисля за себе си?
Та не искам да те отчайвам, но това положение ще се промени единствено и само ако съпругът ти реши. Нищо друго няма да помогне. Отговори си на този въпрос - какво предпочиташ след години - самотна майка с още едно дете до теб или семейство в което да живееш и вземи решение. Днес дори майка ми ме упреква, че съм търпяла, тя ми казва - аз съм силна, нося до сърцето си едно мъртво дете, ще понеса и едно самотно, но щастливо. Така поне ще има светлинка надежда за щастие и за него.
6
0
Михова
Михова
13.12.2010 12:23
Съгласна съм с предишния коментар - вашият мъж трябва да се заеме с това, да обясни твърдо на майка си, да не се бърка в семейството ви, но явно той не си е на мястото. Говорете с него и се махнете от дома на свекърва си, колкото се може по-скоро. Почти невъзможно е да съжителстват мирно и щастливо различни поколения, това често е причина за раздели сред младите семейства. Аз не съм живяла нито ден с родителите на съпруга си и това е може би причината да имаме отлични взаимоотношения дълги години.
6
0
bibi_miro
bibi_miro
12.12.2010 17:36
Извинявайте за израза, но за мен мъжа Ви е шматка. Свекарва Ви като иска да контролира, да го прави с мъжа си щом той и е позволил. Това според мен е започнало много отдавна, тя си е извоювала сила и надмощие и е контролирала всички включително и съпруга ви. Тропнете с крак, с добро няма да стане. Като тя каже нещо, вие кажете още пет и така може пък да се откаже да ви тормози, но ако тогава мъжът ви започне да я защитава - то се замислете за напред и вземете решение дали ще сте заедно или не ? Слава на Бог, че съпругът ми не дава и дума да каже някой на мен. Успех.
5
0
Алеандра
Алеандра
12.12.2010 15:29
Аз бях в подобна ситуация, не можах да издържа и се разведох, почувствах огромно душевно облекчение и ми идваше да полетя. Човек е роден за да бъде щастлив, свободен и обичан, но не и да живее в робство и да бъде подтискан всеки божи ден. Колкото и лошо да ви звучи, според мен една жена не бива да се омъжва за мъж, който не може да и осигури още от самото начало самостоятелност на семейството си, това трябва да се се знае като постоянно и най-важно условие въобще за слючването на брак. Който мъж не може да осигури самостятелност на семейство чрез самостоятелно жилище и достатъчно средства - нека да си седи при майка си и да я слуша щом иска и до 60-тата си година, но да не създава семейство и деца. Като не стигат парите в България, нека да отиде в чужбина и да ги спечели и да докаже, че мъж и е годен за семейство. Аман от некадърни мамини синчета, които правят масово жени и деца нещастни и вместо човек да се радва на живота и на младостта си, трябва постоянно да се драка с разни свраки за щяло и нещяло.
8
0

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: