Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Дали си заслужава жертвата

Дали си заслужава жертвата

Дали си заслужава жертвата
От две седмици съм поставена пред сериозна дилема. Трябва да реша нещо важно за мен и за семейството ми, но ми е много трудно.

Съпругът ми е от 3 години в Испания. Работи, но се справя трудно. Сега е намерил по-добра работа. Иска и аз да замина при него. Но имаме 2 малки деца, на 2 и 4 години.

Как да ги оставя тук на грижите на свекърва ми ? Не искам децата ни да растат далеч от родителите си, гледани от баби и дядовци. В същото време не можем да се грижим за тях в чужбина.

Не зная, дали трябва да замина или да остана тук да гледам децата си, но далеч от съпруга ми. В тези трудни времена сигурно има много хора с моята дилема. Каже те ми, моля ви, как постъпихте вие и правилно ли беше решението ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
малена
малена
05.10.2014 10:41
Вземи си децата. На 3 години тук, в Испания, тръгват на училище, държавно и няма да имаш проблем с голямото, с малкото ще е по-трудно. Има детски градини, но се плаща дори и държавните. Получава се и помощ за тях, но зависи, къде точно живееш, коя Комунидад. Що се отнася до детските, тук са към 24 евро .
0
0
таня
таня
11.08.2014 14:57
От орит знам с децата наи добре,моите бяха на 3г,и 1г, и вече 14г,както сме в чужбина имахме зат,уднения ,но не саже.явам ,тук децата се сп,авят чудесно,же.ая ви касмет.
0
0
N
N
11.08.2014 10:26
Моят съвет е не трагвайте без децата. Ще Ви е много трудно в началото с тях но с голяма упоритост и търпение всичко ще се подреди. Не оставяите децата, аз съм ги оставила и след това осъзнах че това е голяма грешка. Пожелавам Ви успех и само напред, назад не.
0
0
Коста
Коста
06.05.2014 20:48
Подгответе се, и заедно с децата заминавайте!
2
0
надя
надя
29.08.2013 22:12
аз ще кажа мнението си накратко-не бих оставила децата си
0
1
НИ
НИ
16.10.2011 19:27
Преди 20 год. заминах при мъжът ми в Америка. Оставихме дъщеря ми, която беше на 9 год. при моите родители. Намерението ни беше това да трае кратко, но когато най-после успяхме да я вземем, тя беше на 15. И трябва да ти кажа, че за нищо друго не съжалявам в живота си, освен за това, че не я взех веднага с мен. Така, че с моя опит в чужбина си позволявам да те посъветвам, никога да не повтаряш моята грешка. Сега като се обърна назад виждам, че действително беше много трудно, но ако могат да живеят двама, то ще могат и трима и четирима. Не ти казвам, че ще е лесно, но не го мисли толкова предварително. Като отидете там ще видиш, че всички проблеми ще започнат да се разрешават един по един. Нали все пак и в Испания живеят малки деца, не само в България. По - важно е да вземеш под внимание коментарът от Германия и да се подготвиш предварително максимално. Успех, не е толкова страшно.
0
1
От Германия
От Германия
15.10.2011 23:51
Според мен не тръгвайте без децата си за Испания, а ги вземете с Вас! Без децата Вие като майка ще се чувствате много зле и няма да можете да работите нищо! В Испания децата Ви би трябвало да имат право да получават детски добавки (които при всички случаи са значително повече, отколкото в България), а също така със сигурност там би трябвало да има и детски градини и ясли, където децата могат да ходят, може и да е възможно да получите и някакви помощи, щом като съпругът Ви работи там вече 3 години. Преди да тръгнете за Испания изкарайте обезателно подробен курс по испански и си вземете учебник по граматика и по-подробни българо-испански и испанско-български речници, за да Сте в състояние да попълвате документи, да водите разговори в различни служби и да се оправяте самостоятелно. Желая Ви късмет!
0
0

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка: