Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Пари ли, не те не са всичко

Пари ли, не те не са всичко

Пари ли, не те не са всичко
Здравейте. Ще ви разкажа на кратко моята история и ще съм ви много благодарна, ако ми кажете какво да правя.

На 17 съм, произхождам от знатно семейство и може би това ми е проблема. В училище, на улицата, където и да отида колкото и да съм дружелюбна хората ме гледат злобно и това ме убива.

Нямам истински приятели или ме използват заради парите или ме отбягват като ме наричат глезлата или принцеската и безброй още епитети, а аз не съм такава наистина.

Родителите ми са изцяло заети с работата си и не ми обръщат грам внимание. Когато последния път се опитах да се вместя в графика на майка ми и да поговорим, тя се обърна към мен с думите: О, моля те не ме занимавай, това си е от възраста и ме избута от стаята, в която работеше.

А татко: ами, аз не знам дали той дори ме забелязва. От време на време ми подхвърли някое: Как си или пък Как върви ученето и нищо повече.

Та така, хубаво е хората да знаят какво проклятие са парите всъщност.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (18)

Изпрати
Христо
Христо
30.09.2015 22:59
до преди 2 години си мислех че имам приятели а те излизали със мен заради телефона ми със минути не толкова да се сабираме или нещо подобно играх чертата от тогава и не излизам със никой да ти кажа и ми е по добре така знам че някой хора със сигурност им харесва това при теб е лошо трябва да избираш търси такъв който има пари приятел не вярвам да не станете приятели на тоя свят живеят не приятели а използвачи сега като излезем навън е същото или за телефона или да му помогна това е ползата от мен доста късно се осъзнах но какво да се прави иначе на голям приятел ми се прави само едно ще ти кажа от личен опит приятели не съществуват само познати всеки гледа да ти набие ножа на дълбоко приказваш със него нещо на другия ден всички знаят внимавай със кого приказваш и какво казваш
1
0
анонимен
анонимен
03.04.2015 18:27
оо ще се омъжиш ли за мен? :D :********
0
0
Малчо
Малчо
18.10.2014 08:51
Колкото до родителите ти... Не им се сърди... Те го правят за твое добро :)
0
1
Малчо
Малчо
18.10.2014 08:49
Разбирам те перфектно... Просто не си попаднала на хора. :)
Аз винаги изслушвам и разговарям с приятелите си...
на 22 съм но рядко се задържам на едно място :)
Така, че ако има нещо... на среща съм :) Винаги ще помогна с каквото мога :)
0
0
ВАЛЕНТИН
ВАЛЕНТИН
27.06.2014 15:22
Проблема е че живеем в България.Тук няма средна класа или си беден или богат.За това има тая злоба в българина ,но докато се не научим да се трудим а не само да крадем няма да се оправят нещата .Работата ми е такава,че се срещам с всякакви хора и разбирам единствено , че проблема е финансов.Кадърните хора нямат работа в България .Тук не са оценени а само оплюти .За това ако имаш финансова възможност бягай докато си още млада в чужбина .Там можеш ли оценяват го без значение от каква народност си.
0
0
galka
galka
21.06.2014 15:27
Мила всичко ще бъде наред не се притеснявай от нищо. Приятелите ще ги откриеш, когато най-малко очакваш, бъди себе си, когато един човек е добър, то тогава му се случват хубави неща. Хубаво е,че си разбрала, че парите не са всичко и няма да бъдат. Ако имаш нужда от позитивизъм ми пиши на
1
0
бистра
бистра
17.01.2014 17:27
момиченце-знешли какво е бес пари-питаи мен-днес удома няма хляб-но и родителитети-се отнасят лошо-нощедоиде ден щего разберат но дано не късно
0
0
наталия
наталия
14.10.2013 16:19
Момиченце, да имаш пари не е важно. Да нямаш е фатално! Запомни го!
4
0
чики
чики
08.10.2013 01:19
Изобщо на никого, нищо не трябва да доказваш ... знам за какво говориш. Още живея в сянката на едно подобно минало. И тогава и сега, не бях сигурна кой за какво и дали е с мен? Минаха много години, много неща се промениха и едно ще ти кажа .. Тези които смятах за най-близки някога си ми го казаха в прав текст " ние се чувствахме ужасно, щото ти имаше всичко"... мъжете бягаха от мен в онова време... страх ги беше. Учителите ме ненавиждаха, щото те мизерстваха , както и сега, а аз си бях ок. Никога не съм парадирала с това, но то си личи... Та, изпадни в "нелегалност", в смисъл, запознай се с хора, които незнаят коя си, не им казваи и не показваи че имаш пари и положение... само това е начина. Аз така се и ожених, без мъжа ми да знае каквото и да е, докато не дойде времето в което нямаше как да не го разбере! Успех! Но, все пак с майка ти път трябва да откриеш за да общувате, това е много важно.
2
0
грешка
грешка
08.10.2013 00:28
не парите, а хората са проклятие. Тези, които се превръщат в роби на парите и тези, които със злобата си се опитват да съсипват живота на по-богатите от тях. Търси си приятели от твоята черга. Ама и тях ги пробирай, че и те обичат да си ги мерят и пак има завист. Гледай да са по-интелигентнички. Ще ти е трудно да срещнеш такива, от сега те предупреждавам. Но не изневерявай на себе си и докато търсиш по-добре сама отколкото зле придружена
1
0

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: