Ezine.bg»Споделени Истории»Гняв и Омраза»Всички хора ли са толкова злобни

Всички хора ли са толкова злобни

Всички хора ли са толкова злобни
Може би това, което ще ви разкажа ще ви прозвучи травиално, но не мога да го възприема, просто такава е моята житейска философия.

Навсякъде около себе си се сблъсквам с хорската злоба. В същото време аз съм успяла да се настроя позитивно и гледам на нещата философски. Във всеки човек се стремя да видя доброто, неговите положителни качества.

Но на какво се натъквам, просто съм ужасена. Времето ли така ни промени или липсата на човешки ценности ? Ще ви кажа на кратко моят проблем.

Живея в малък град и започнах дребен бизнес. В тези времена знаете, нещата вървят трудно.

Жена, която считах за близка веднага започна и тя да се занимава със същата дейност. На шега уж ми каза, че няма да ме остави да се развивам, ще ми пречи във всичко.

Не мога да разбера, аз ли сгреших в преценката си аз този човек или просто лошотията така е сграбчила хората, че те са загубили човешкия си облик.

Моля, кажете ми, къде сгреших.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Лорд Джон
Лорд Джон
20.03.2014 07:04
Преместете се в голям град.
1
0
Есперанца
Есперанца
16.10.2010 12:26
В България отдавна вече няма социализъм със сравнително сигурни работни места, а това променя из основи и отношенията между хората. При капитализма има конкуренция и всеки гледа да спечели колкото се може повече пари, срествата не се подбират, няма вече истинско приятелство, когато става въпрос за пари, няма съчувствие, а в България няма даже и надеждна социална система, която да помага адекватно на изпадналите в беда. Така, че не се доверявайте на никого и гледайте и Вие да бъдете много добра и на високо ниво в бизнеса си. От конкурентната борба ще спечелят клиентите, които ще отидат при тази бизнесменка, която предлага най-много и най-качестена услуга или стока на най-изгодна цена и така тя ще има по-голям оборот и печалба. Има спеиализирана литература за водене на преговори и за конкурентната борба между фирмите. Желая Ви успех и горе главата.
2
0

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: