Не мога да взема решение

Не мога да взема решение
Сигурно ще кажете, че това е много лично, но наистина имам колебания и за това искам да се посъветвам с някой. На майка ми не мога да кажа. За това се обръщам към вас.

На 15 години съм и имам приятел от една година. Отношенията ни са много романтични и красиви. Но той започва да настоява да правим секс. А аз мисля, че още не му е дошло времето.

Много съм разколебана. Обичам го, но в същото време не смятам, че съм достигнала зряла възраст за това.

Моля ви, дайте ми някакъв съвет.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Снежко
Снежко
09.02.2014 12:56
Правилно разсъждаваш,не си узряла за това.Ако той не го разбира,значи не е човекът за теб.Един мъж трябва да може да чака една жена колкото се наложи,докато тя е сигурна в това което иска.Успех.
1
0
Елияна
Елияна
09.01.2014 08:49
Ако го обичаш, ако мислиш че връзката ви е истинска и желаеш да му се отдадеш не мисли за годините, аз съм на 25 год., за първи път бях с мъж на 22 г с мъжа ми(той ми е първия), имах много възможности преди него, лягала съм си с доста момчета, но само с гушкане всичко приключваше, защото аз не ги усещах и не ги желаех. Със съпруга ми си легнах на 10 ден от връзката ни, желаех го и усещах че той е човека. Послушай вътрешното си аз, то най - добре знае. Не съжалявам, че преди него не съм била с друг, обожавам го и се радвам, че е първия мъж в живота ми.
0
0
stzabv
stzabv
03.01.2014 05:10
говори с него и ако не те изчака значи не те обича
1
0
обичай.се.
обичай.се.
22.09.2013 14:42
Момиче, недей да мислиш как ще реагира той, какво ще почувства, или дали ще се ядоса.
Ако ти не си готова, значи още не му е времето. Не заради годините ти, или заради каквито и да е предразсъдъци - просто защото не го чувстваш правилно.
Аз преживях нещо подобно - имах сериозна връзка, момчето много ме обичаше и ме чакаше, но аз така и не се реших. След време се разделихме и със следващото момче просто се случи, чувствах го правилно. Може да звучи много банално, но когато дойде правилният човек, нищо няма да те спира да му се отдадеш.
0
0
Павел
Павел
09.11.2011 20:55
Девойко, мъжете винаги искаме секс, но това не значи, че ако не ни го позволят, а обичаме истински, че ще отдадем толкова значение на това. Аз съм баща на момичета и те съветвам да не позволяваш да ти диктуват и да те изнудват. Слушай сърцето си, но и разума си! И още нещо-не крий нищо от майка си! Тя винаги ще ти даде най-добрият съвет. Успех в любовта! Ти си още толкова млада и ще срещнеш достойни младежи, които няма да те карат да се чувстваш виновна и несигурна.
2
0
Катиту
Катиту
08.11.2011 17:21
Според мен ти е много рано за това. Ти си само на 15, а хората го правят поне на 19-20 години. Проблемът при теб е, че ако не го направиш с него, той може да те остави. Виж, аз мисля, че ако той наистина те обича, ще изчака да поотраснете още малко, но дори и да те зареже - животът е пред теб и ще си намериш друго гадже, което да е по-сдържано и ще се съгласи да почакате малко. Все пак избора е твой, но те съветвам да помислиш със сърцето си. Успех!
0
0
Аз
Аз
06.11.2011 20:18
Преди 100 години, когато бях на 16, имах същия проблем. Може би много хора ще ме упрекнат за това, което ще кажа, но то е истина. Бях лудо влюбена в него, но не се съгласих. Пътищата ни се разделиха, но до ден днешен с болка си спомням за него. Цял живот съм си задавала въпроса, какво ли щеше да стане с нас, ако го бях направила. И след около 25 години отговорът дойде от там, от където не очаквах. Срещнахме се случайно, заговорихме се, седнахме да пием кафе и аз го попитах. До края на живота си няма да забравя как той само ме погледна и каза:Ако тогава беше се съгласила, може би още щяхме да бъдем заедно. Повярвах му, просто вече беше много късно за да лъже. Не искам да давам никакви съвети, но искам да кажа, че човек каквото и да прави, трябва да следва сърцето си. Заслужава ли си да се разминеш с голямата си любов, за да се пазиш за някой, който не те заслужава ?
0
0
Нивеа
Нивеа
24.10.2011 19:56
Според мен също е доста рано за секс на 15 години. Животът е пред Вас, направете първите си сексуални опити поне на 17-18 години (може и по-късно)и то с човек, когото Вие наистина обичате и той Ви обича, а също така има и нужното търпение и внимание, защото първият път всичко може да бъде много болезнено. Освен това вземете мерки против забременяване и използвайте и презерватив, за да не се получи замърсяване и инфекция. Сексът все пак според мен е едно първично (животинско) ниво на общуване, много по-важно е духовното общуване и разбирателство.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: