Ezine.bg»Споделени Истории»Гореща Тема»Вече имам мотивация

Вече имам мотивация

Ива БорисоваИва БорисоваНовак / Автор
Вече имам мотивация
Един от големите двигатели в човешкия живот е мотивацията. Тя може да ни накара да живеем пълноценно или отсъствието и точно обратното да ни откаже от живота.

Какво всъщност е мотивацията?

Думата мотивация може да има различни значение, за всекиго тя има собствена стойност. Дали тя бива двигател в любовтта, професионално развитие или приятелството се определя от конкретните стремежи и желания.

Мотивацията е движещата сила, която стои зад всички действия, които правим. Тя включва целева насоченост на поведението или казано на прост език да знаем накъде вървим. Има една много хубава мисъл, която гласи:

„Когато не знаеш накъде си тръгнал, винаги отиваш на друго място.“

И все пак мотивация е желанието и готовността да свършим нещо, но тя изисква пряка връзка между целенасочените действия и постигнатите резултати.

Мотивацията не е само желание за нещо, тя е цял процес от действия, които се отнасят до поставянето на начало, посока, интензитет и постоянство в поведението. Цели, за които трябва да изградим план за действие и да поставим срокове за изпълнение.

Едно от трудните неща в живота е да повярваме, че можем да имаме всичко което поискаме..е или почти всичко, но е възможно - стига да сме мотивирани.

„Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, намираме оправдания.“

Бъдете оптимисти дори когато късметът не работи във ваша полза.

Бъдете инициативни и се възползвайте от възможностите, които ви се предоставят.

Има много талантливи хора, които не успяват да разгърнат целия си потенциал, защото не са достатъчно мотивирани.

Важно условие е да бъдете всеотдайни, за да постигнете целите си.

Мотивацията е движещата сила, която подбужда самочувствието ни, като ни зарежда с енергия, решителност и оптимизъм, за да постигнем целите си. Но трябва да знаем, че никой не се ражда мотивиран. Самомотивирането е умение, което исисква значителни усилия и се изгражда с години.

Основни изисквания са, че човек трябва да има постоянство и да подхранва желанието си за постигането на определени цели. Също така високата мотивация ни кара да се чувстваме живи, да гледаме с глобален поглед към нещата и позитивно мислене.

Има една много човешка черта, която силно ме дразни в хората. Тя се нарича завист и това винаги да гледаш какво е направил другия - комшията, приятелка или просто познато лице от телевизията.

Ако всеки от нас концентрира тази си енергия, да привлече нещата да му се случват на него, а не на другите, колко по-успели и богати ще бъдем тогава.

Задавали ли сте си въпроса.... Удовлетворява ли ви работата, която вършите... а живота, който водите?

Каква професия бихте упражнявали с удоволствие?

Живеeте ли собствения си живот или следвате определени порядки, защото смятате, че така е правилно или просто нямате избор?

В тази връзка искам да добавя, че човек винаги има избор – може би не най-добрия, но как ще разберете ако не опитате ?!

Споделете своето мнение...

Какво ви мотивира или демотивира ?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (1)

Изпрати
Пламена M.
Пламена M.
14.10.2015 17:04
Мотивират ме целите, които сама си поставям пред себе си. Мотивират ме родителите ми, които винаги са изисквали най-доброто от мен. Мотивира ме самият живот, винаги трябва да си най-добрия. Демотивират ме малоумните хора,които за жалост стават все повече...
1
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: