Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Имам чувството, че съпругът ми вече не ме харесва

Имам чувството, че съпругът ми вече не ме харесва

Имам чувството, че съпругът ми вече не ме харесва
Здравейте, реших и аз да споделя своите терзания. Със съпругът ми сме женени от 5 години. Имаме дете на 3 години. Напоследък много често се случва да ме критикува за всевъзможни неща.

От време на време се караме сериозно за неща, които преди не са ни създавали проблем (като започнем от традициозните битовизми до въпроси за съобразяване един с друг, отношение и т. н. ). Не отричам, че може би и аз имам някаква вина. Но все пак се старая да не го дразня допълнително.

Забелязвам, че е много изнервен (основно на мен). Напоследък работя доста, имам чувството, че и това е част от проблема - че не обръщам достатъчно време на семейството. Не ме разбирайте погрешно - вкъщи винаги е чисто, изпрано, изгладено и сготвено. Но просто не съм типичната домакиня, по-скоро жена с професия, обръщаща (според мен) достатъчно време на семейството си. Той също работи доста, дори повече не отделя време за семейството си от мен.

Просто напоследък чувам само критики - как се държа, как се грижа за домакинството, за детето, дори как изглеждам и как се обличам в ежедневието си. Имам се за привлекателна жена, не се оплаквам от мъжко внимание. Но чувам комплимент, само когато наистина се наглася за повод. През останалото време - критики. До момента не ми е давал никакъв повод за ревност или за съмнение за връзка с друга жена. Просто не мога да си обясня поведението му напоследък.

Моля за съвет какво да направя, за да спрат тези критики. Трябва ли да се опитам да се променя или и аз не знам какво да направя, за да се разбираме нормално.
Заедно сме от 10 години, което ме кара да мисля, че щом ме е приемал такава, когато сме се запознали, няма причина сега да не ме приема.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
АЗ
АЗ
20.09.2014 15:32
Нищо му няма, просто си има любовница......КАТЕГОРИЧНА СЪМ....Направи си труда да го последиш известно време и ме заплюй, ако се лъжа....
9
0
Рал
Рал
25.10.2013 12:21
Според мен нито е от дългогодишната връзка, нито от сивото ежедневие. Мъжете трудно понасят жените, които могат да са и майки, и домакини, и професионалисти. Това ги кара да се чувстват ненужни.Аз имах същия проблем, а живеем заедно едва от 2 години.Според мен ти си една независима жена, а това освен, че кара мъжът да се чувства малоценен, събужда и ревността в него, защото не може да те контролира. Аз се справих малко крайно с този проблем след цяла година ад и неприятни скандали. Избухнах жестоко, накарх го да ме погледне в очите и му цитирах всички хубави неща, които е казвал и харесвал в мен. Зададох конкретни въпроси и след 1 час от моето избухване, което му дойде като гръм, защото беше категорично, придружено със шамар и безкомпромисно просто му дадох срок до сутринта и си легнах. На другия ден се прибрах от работа и изчаках да видя реакция, като се държах на положение. След като ми показа, че иска да сме заедно, аз също направих жестовете към него. Повече внимание, интересувам се по-често от мнението му и му показвам, че е желан и обичан. Вече месец (пу-пу) нещата са такива, каквито исках още преди година. И разбрах едно мъжете имат нужда да се чувстват необходими и силни.
Пожелавам ти успех и не се променяй, това не е решението
2
1
Галя
Галя
19.10.2013 14:30
Годините и ежедневието си казват думата. При толкова дълги връзки е нормално да има различни периоди. Ако наистина това много те притеснява поговори открито с него, но се старай да не повишаваш тон, да му кажеш спокойно. Ако и след това не се чувстваш спокойна му предложи да отидете на психолог /просто да го видиш как ще реагира за вашите отношения- ако иска да ги управите, ще е съгласен на всичко/, а и другото, което е не е срамно да отидете на психолог. Може да има проблем на работа, за който да незнаеш и да си го изкарва вкъщи. Може да са много причините. Просто му обясни как се чувстваш, без да го укоряваш, защото ще последва нов скандал и кръга ще се завърта отново и отново.
2
0
perfect
perfect
14.10.2013 01:41
Може би те ревнува или се съмнява, че те привлича друг мъж, или в най-лошия случай, че му изневеряваш. Да знаеш мъжете също очакват такова внимание, като нас жените. Ако често го пренебрегваш, това е една от причините да се държи по този начин. Само, че те не си казват всичко, което си го мислят като нас, а си го показват по други начини. Така че му обръщай повече внимание и ще видиш резултата какъв ще бъде.
2
0
Svetla Stoqnova
Svetla Stoqnova
12.10.2013 17:09
Ами директно го попитай защо е цялото мъмрене от негова страна, като както и преди, така и сега си изпълняваш задълженията на жена, майка и съпруга! Или може би на господина му е депресивния период и трябва да си го изкара на някого - в случая ТИ! Сядаш и говориш!
2
1

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: