Да избера ли новата любов или да остана при старата, която ме съсипа

Да избера ли новата любов или да остана при старата, която ме съсипа
Снимка: ezine.bg
Здравейте, мили хора. Реших да споделя и своя проблем с надеждата, че ще получа вашия съвет. Историята е следната. Аз съм на 20 години, приятелят ми също. Заедно сме почти една година, но той замина за няколко месеца да работи в чужбина. Обеща ми, че ще се чуваме всеки ден и ми се кълнеше в голямата си любов към мен, но когато замина не стана точно така, както ми бе обещал.

За 3 месеца вече ме е потърсил точно 3 пъти, а вече дори не отговаря на съобщенията ми. Изпаднах в депресия, не можех да спя нормално и да се храня, отслабнах с 6 килограма и това се отрази и на психическото ми състояние. Не знам какво да правя, той чете съобщенията ми, но не отговаря на тях, а аз му обясних, че се чувствам зле. .

Преди няколко седмици в живота ми се появи едно момче, което съвсем неочаквано ме "извади" от тинята, в която бях затънала от мъка по приятеля ми, накара ме да се почувствам щастлива и то само с разговорите и милото си поведение към мен. Приятелките ми ме съветват да зарежа веднъж завинаги приятеля ми, а аз не искам да му казвам нищо, за да не попреча на работата му и да не му повлияя на психиката така, както той съсипа моята. . .

Кажете ми как да постъпя, да кажа ли на приятеля ми, че се разделяме и да започна на чисто с новото момче, което въпреки, че е по-малко от мен с 2 години, е невероятно разбран и здравомислещ човек, или да остана с него и да го чакам да се прибере, което ще се случи след месец и половина? Наистина се нуждая от съвет, защото съм безкрайно объркана, а близките ми ме объркват още повече. . .

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
ihtianderrr
ihtianderrr
06.10.2013 16:05
Наистина ли питаш???
0
0
Искра
Искра
18.09.2013 12:50
Наистина ли не разбирате, че нямате никаква стойност за Вашия приятел?! Изпратете му едно съобщение, че не го задържате, да не се чувства задължен и продължете живота си без него. Не си струват тези отношения, след като костват здравето Ви. Не прибързвайте с новия младеж - човек без приятели е самотен. Да не излезе, че търсите утешител! А приятелите са богатство. Общувайте с хора, които Ви уважават.Нещата ще се подредят сами.
7
0
Dell
Dell
18.09.2013 11:14
Какво има да съобщаваш на "приятеля" си?!
Доколкото виждам и до сега не водиш с него диалог, а монолог.
Нека разбере, когато /ако.../ някой ден прояви интерес какво се случва с теб.
0
0
Карерина
Карерина
15.09.2013 01:40
Следвай собственото си щастие!
0
0
vilsan
vilsan
14.09.2013 15:08
Предостатъчно ти е показал че не се интересува от тебе ,пренебрегва те по всякакъв начин .Избери втория нали се чувстваш добре с него като се върне нека той да съжалява че те е изгубил.
1
0
За твое добро
За твое добро
14.09.2013 01:11
ако така се колебаеш зарежи и двамата ако обичаше достатъчно сегашния нямаше да мислиш за предишния а ако си заслужаваше предишния нямаше да си със сегашния значи най-добре си търси нов
1
0
pink
pink
13.09.2013 22:42
Момиче, уважавай малко повече себе си! Няма какво да се чудиш, няма какво да му казваш на приятеля си при положение, че той вече ясно ти е показал накъде вървят нещата. Вдигни глава, обърни страницата и започни нов живот, било то с това ново момче или с някой друг, но не и с човека с когото си била година. Този човек вече те е наранил достатъчно и ти искаш да му позволиш да го прави още? Дори и да се върне при теб, факта, че си го позволила ще го накара да изгуби всякакво останало уважение към теб! А от личен опит ти казвам, без уважение няма любов!
3
0