ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Страх ме е, че в България не ме чака нищо добро

Страх ме е, че в България не ме чака нищо добро

Страх ме е, че в България не ме чака нищо добро
Тежи ми, че уча в чужбина и то психология. Искам да се върна в България, но не знам дали ще си намеря работа с тази специалност. Непрекъснато се питам дали правя правилното нещо, дали не пилея времето и парите на родителите си. Уча, старая се, но ме е страх от бъдещето.

Наплашена съм, че в България не ме чака нищо добро, но не мога да си представя да живея тук, далеч от родителите си и най-близките си приятели, далеч от къщата, в която съм израснала и планините ни.

В мен се бори желанието да съм там, където принадлежа, и да съм там, където ще съм по-богата евентуално. Най-много искам да съм щастлива, да знам, че имам бъдеще, ако се върна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Снежко
Снежко
09.02.2014 13:47
Бъдеще тук нямаш.Категорично.Държавата е пропаднала,хората са зли,озлобени,обезверени.Нищо добро няма тук вече.Съветвам те да се развиваш,да постигнеш много и да оттървеш и близките си от лапите на България.Успех ти желая.
0
0
Петър
Петър
05.12.2013 14:19
Миличка Беа е много права евала и правя просто е изчерпателна и ясна стегни се намери сили и завърши започнатото уважи жеста на родителите си предполагам че знаеш с какъв труд са събрали пари за да ти дадат възможност да изучиш .да тук е прекрасно все още но тук вече се работи за жълти стотинки и безкрайно работно време ти искат да те предпазят от този кошмар поне на този етап намери си някакво занимание през свободното време запиши се на някакви курсове уплътни си свободното време било то танци или йога или някакво бойно изкуство и т.н и съм сигурен че ще успееш.желая ти много търпение и късмет.
0
0
Беа
Беа
02.11.2013 21:04
Аз също уча в чужбина, но с разликата, че уча право и може би в различна от теб държава. Не мога да кажа, че имам същите като теб терзания, защото аз обожавам страната, в която живея в момента, има неща, които на моменти ме дразнят, но знам, че тук е моето място, а и винаги съм се чувствала не на мястото си в България. Това, което се случва с мен на емоционално ниво по никакъв начин не означава, че не обичам семейсвото си, просто открих своето място. На мнение съм, че човек трябва да е там където се чувства щастлив, ако ще и в Мозамбик да е. Ако наистина ти в трудно и не можеш да се приспособиш и ти е наистина толкова мъчно за родината, винаги може да се прибереш , да живееш и работиш в България. Лично аз съм на мнение, че трябва да завършиш образованието си в чужбина, където си, а след това ако сърцето ти те тегли припери се, колкото и да е трудно, човек никога не знае какво ще му поднесе живота. Все пак ще имаш диплома от европейско висше учебно заведение, а това никак не е малко, винаги ще имаш вратичка да заминеш ако нещата толкова не потръгнат и да си по-добре посрещната, отколкото хора, които нямат тази диплома. Приеми престоя си в чужбина като една по-добра възможност да си осигуриш бъдеще както там, така и в България. И не мисли, че харчиш парите на родителите си напразно, парите се печелят и се харчат, а образованието е инвестиция за цял живот. Успех и дано намериш своето място под слънцето, без значение в коя държава.
0
0
А
А
13.09.2013 23:57
Але е права. Послушай сърцето си. А моето мнение, че в Бъгария имаш голям потенциал. Завърши си образованието и се прибери при близките си хора, а ако нещата не потръгнат винаги можеш да заминеш. И определено не пилееш нито времето, нито парите на родителите си. Сигурна съм, че те са изключително горди с теб.
0
0
Але
Але
13.09.2013 20:02
Не оправдавам никого, но ето го българина как разсъждава като се спомене за психология, докато извън България е съвсем нормално всеки втори да си има психиатър, то тук както се вижда от каментара се приема негативно, може би той е искал да покаже това, но по неправилния начин. А иначе какво пък, има и други аспекти свързани с психологията към които да се насочи момичето. Човек който има желание да работи винаги ще работи, може да не е точно това което си си мечтала, но пък може и да ти хареса. Каквото и да решиш няма как да се върнеш назад и да видиш дали иначе ще ти е било по-добре. Пари повече - ок, но ако всичко останало е зле не си заслужава, замисли се къде ти е сърцето и няма как да съжаляваш и да си нещастна.
0
0
Тони
Тони
13.09.2013 17:43
абе мклично ти защо винаги си негативен бе ??? всичките ти коментари са толкова пагубно-негативни. какво ще рече "сед като учиш психология добро не те чака"? не го разбирам тва твое твърдение? Ти луд ли си бе за каква обогатена култора ми говориш бе ? Мислиш ,че психологията не е повече от това ли? АРЕ СТИГА здухва хората с крайно пагубния си негативизъм. Хората тука искат съвет искат истината,тва че на тебе целия свят ти е крив не означава че трябва да предаваш предрасъдаците си на хората.
0
0
MK
MK
13.09.2013 17:21
След като учиш психология, не те чака нищо добро. Това е обогатена емоционална култура и толкова. Повечето средно интелигентни хора би трябвало да знаят това, което се преподава по университетите. И да, запознат съм.
0
0
Тони
Тони
13.09.2013 16:32
Учиш психология,това е страхотно,страха и тревогата са напълно нормални състояния както вече знаеш.Незнанието как е в България и слуховете на хората около теб засилват този страх.Всеки изгражда собственния си живот а ти с диплома на психолог предполагам би могла да изгражиш добра кариера.Живеем в свят с все по объркани ,тревожни , уплашени хора .Кой ще има помогне ? Аз също не живея в България искам да се пребера и мен ме е страх ,но гледам колко хора се прибират,на някои им харесва. Едва ли е тоолкова страшно да се пребереш :)
0
0

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: